filmunivers Find Dory

Skrevet den 4 september, 2016 | af Maria-Louise Madsen

0

10 Sjove facts om Find Dory

Lige nu kan du se Find Dory i biograferne. Nogle har ventet meget længe, på at gense Nemo og hans venner. Den er da også et biograf besøg værd. Her på Filmpuls har vi fundet frem til 10 sjove facts omkring produktionen af Find Dory.

Find Dory

Copyright: Walt Disney

  1. Første film ’’Find Nemo’’ udkom i 2003 og vi har derfor ventet 13 på at gense det smukke Ocean og møde Nemo, Dory, Marlin og alle deres venner.
  2. Dory var på forhånd designet til ’’Find Nemo’’ men, på grund af teknologiens hast blev filmskaberne nød til at bringe hendes design ind i den nuværende teknologi. For at nå de helt korrekte former og udtryk som vi genkender fra Dory’s karakter, måtte kunstnerne sætte billeder ind fra første film side om side med billeder i produktionen. På den måde var de helt sikre på det rette udtryk.
  3. Alexander Gould som er den originale stemme til Nemo i ’’Find Nemo’’ er 22 år nu og kunne derfor ikke ligge stemme til Nemo i ’’Find Dory’’. Derfor blev de nød til at caste en ny Nemo. Det blev den 12 årige Hayden Rolence som fik lov til at ligge stemme til Junior Nemo.
  4. Men Alexander fik stadig lov til at være en del af ’’Find Dory’’, da filmskaberne virkelig faldt for ham for 13 år siden. Han ligger derfor stemme til en af Lastbils chauførende.
  5. Hayden Rolance der ligger stemme til Nemo i den originale version af ’’Find Dory’’ fik af vide at han ikke måtte fortælle det til nogen. Hayden kunne dog ikke dy sig og måtte fortælle det til hans bedste mor.
  6. Komiker Albert Brooks ligger igen stemme til Marlin. Albert Brooks improviserer ofte, men det var svært i ’’Find Nemo’’, fordi Marlin var bundet af den følelsesmæssige ruchebane. I stedet gav Albert Brooks den gas med at improviserer i ’’Find Dory’’ nu hvor Marlins karakter blev mere frigjort.
  7. Hank den lidt vrisne blæksprutte blev modelleret i to dele. Normale blæksprutter har 8 arme og det havde de også designet til Hank. Men da de skulle samle ham, var det kun 7 af armene der passede. Derfor måtte filmskaberne skrive manuskriptet om så Hank i stedet blev en syvarmet blæksprutte.
  8. Becky den skæve fugl som vi møder i ’’Find Dory’’ er opkaldt efter produktions chefen Becky Neiman-Cobb. Hun insisterer dog på at der ingen lighed er.
  9. Destiny er en hvalhaj der bliver passet på Marine Life Instituttet. Men filmskaberne var ikke helt sikker på hvorfor hun var der. De fik dog øjnene op for Destinys nabo, Bailey, så at sige. Hvid Hvaler er nemlig kendt for deres ekko-locations færdigheder – Evnen bliver beskrevet som ’’Verdens stærkeste briller’’. Derfor besluttede filmskaberne at hvis Baily havde et forbedret syn så måtte Destiny være det modsatte. Og sådan blev en nærsynet hvalhaj født.
  10. Det var Destiny der i sin tid lærte Dory at tale hvalsprog. Fordi Destiny er en Hvalhaj og ikke en rigtig Hval, er der god grund til at Dory ikke forstår hval fuldt ud.

Kilde: Walt Disney Pictures.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , , , , , , , , ,


Om skribenten

Filmelsker der holder utroligt meget af film om eventyr og historiske perioder. Altid begejstret for alt hvad Thomas Vinterberg rør ved.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑