pulsen

Skrevet den 25 februar, 2018 | af Line Petterson

0

De 15 mest oscarnominerede film nogensinde

Hvis du ligesom redaktionen, sidder og tripper i ugen op til oscarshowet, så er her en liste over de film der gennem tiden har modtaget flest oscarnomineringer. Måske et gensyn kunne få tiden til at gå hurtigere?:

‘The Revenant’

modtog i alt 12 oscarnomineringer ved oscar showet i 2016. På baggrund af Alejandro G. Iñárritus mesterværk af en film, modtog Leonardo DiCaprio endelig den oscar statuette, for bedste mandlige hovedrolle, han så længe havde jagtet og gjort sig fortjent til. Filmen vandt yderligere for bedste instruktør og bedste fotografering.

’The King’s Speech’

modtog i alt 12 oscarnomineringer ved oscarshowet i 2011. Colin Firth og Geoffrey Rushs samspil, er fuldstændig fantastisk, i filmen om den stammende Kong George. Filmen vandt for bedste film, bedste mandlige hovedrolle, bedste instruktør og bedste originale manuskript.

’Lincoln’

modtog i alt 12 oscarnomineringer ved oscarshowet i 2013. Steven Spielberg og Daniel-Day Lewis gik i denne film sammen, om at vække en af USA’s mest værdsatte præsidenter til live. Det var gennem denne rolle Day-Lewis vandt sin tredje oscar for bedste mandlige hovedrolle og dermed blev den mest oscar vindende skuespiller nogensinde. Filmen vandt ydermere for bedste scenografi.

‘The Lord of The Rings: The Fellowship of The Ring’

modtog i alt 13 oscarnomineringer ved oscarshowet i 2002. Peter Jacksons trilogi, som er baseret på Tolkiens noveller af samme navn, har opnået kultstatus og fans rejser hvert år langt, for at opleve filmlokationerne i New Zealand. Filmen vandt for bedste fotografering, bedste make-up, bedste musik – originale score og bedste visuelle effekter.

’Forrest Gump’

modtog i alt 13 oscarnomineringer ved oscarshowet i 1995. Den vilde historie om Forrest Gump med Tom Hanks i hovedrollen, er smuk, rørende, sjov og vanvittig. Filmen er så gennemarbejdet og fungerer nærmest som en art historiefortælling idet historien har nedslag i store amerikanske tidsperioder. Filmen vandt for bedste film, bedste mandlige skuespiller, bedste instruktør, bedste manuskript baseret på en allerede udgivet bog, bedste visuelle effekter og bedste klipning.

’Lalaland’

modtog i alt 14 oscarnomineringer ved oscarshowet i 2017. Instruktør Damien Chazelle har instrueret denne smukke musical, med Emma Stone og Ryan Gosling i hovedrollerne og formåede at bringe den helt op på siden, af både ’Titanic’ og ’All About Eve’ i antal oscarnomineringer. Mange filmelskere har desværre tendens til at give op, når blot de hører ordet musical og hvis i er netop en af dem, så vil vi på det varmeste anbefale dig at give denne en chance. Skuespillet er fantastisk, musikken er fængende og historien er smuk! Filmen vandt for bedste kvindelige hovedrolle, bedste instruktør, bedste musik – originale score og originale sang, bedste fotografering og bedste scenografi.

 

Yderligere film med 12 oscarnomineringer eller derover:

‘Titanic’ – 14 oscarnomineringer

‘All about Eve’ – 14 osvarnomineringer

’The Curious Case of Benjamnin Button’ – 13 oscarnomineringer

‘Chicago’ – 13 oscarnomineringer

‘Shakespeare in Love’ – 13 oscarnomineringer

‘Who’s Afraid of Wiginia Wolf?’ – 13 oscarnomineringer

‘Mary Poppins’ – 13 oscarnomineringer

‘From here to Eternity’ – 13 oscarnomineringer

‘Gone with the Wind’ – 13 oscarnomineringer

 

Tags: , , , , , ,


Om skribenten

Når jeg ser film, lægger jeg stor vægt på det skuespiltekniske, men det er også vigtigt med et godt plot og at filmens delkomponenter går op i en højere enhed. Jeg er til visuelt flotte film som 'Interstellar' og elsker Quentin Tarantinos filmunivers.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑