A Quiet Place

Det var meningen, at jeg skulle anmelde denne film, men desværre kom en halsbetændelse i vejen for dette. Men bedre sent end aldrig, som man siger.

Handling

Vi befinder os i en ikke så fjern fremtid, hvor verden er smidt ud i kaos, da monstre har overtaget styringen og slår alle ihjel, der giver den mindste lyd fra sig, hvilket betyder, at man skal være musestille, hvis man skal gøre sig noget håb om at overleve. I denne dystopiske verden finder vi familien Abbott, der har taget de nødvendige forholdsregler for at sikre sig overlevelse. De har isoleret sig på en gård og synes at leve en stille tilværelse trods situationen. Men intet varer ved!

Vurdering

Filmen er produceret af selskabet Platinum Dunes (grundlagt af Michael Bay), der på horrorfronten har leveret lidt af en blandet landhandel. Men, de har med ’A Quiet Place’ ramt guldåren, ikke bare økonomisk, da filmen pt. ser ud til at klare sig fremragende, men også kvalitetsmæssigt på historiefronten. Det hele er fremragende skrevet og er med til at højne niveauet inden for gyser-genren. Karakter interaktionen virker især herligt anti-teatralsk og helt igennem ægte, hvilket betyder, at publikummets forhold til og bekymring for familien Abbott er stor.

Normalt, når man ser en gyserfilm, er der i hvert fald mindst én person, som man håber snart ”tager billetten”, eller som man ikke føler noget for, når deres time er kommet…. Men ikke hér! Det skal dog lige understreges, at hvis du går ind til filmen i håb om et stort antal ofre (bodycount) og væg til væg med blod, så går du skuffet hjem. Nej, filmens store ”gimmick” og genistreg ligger i fraværet af dialoger, da stilhed og tegnsprog er vejen frem til overlevelse. Aldrig er stilhed blevet brugt så effektivt i en film, og selvom jeg ikke er typen, der hopper op i stolen af skræk og rædsel, så må jeg indrømme, at filmen til tider gav mig gåsehud, hvilket sjældent sker.

John Krasinski både instruerer og spiller hovedrollen. Krasinski var førhen en skuespiller, der gjorde sig mest bemærket i den komiske genre, ikke mindst i serien ’The Office’, som var hans gennembrud. Men på det seneste har Krasinski kastet sig ud i mere seriøse rolle og kan snart ses som Tom Clancy’s karakter Jack Ryan i en kommende spændingsserie. Kald det nepotisme, men Krasinski har hyret sin kone Emily Blunt til at spille hans kone i filmen. Det er måske, fordi de i den virkelige verden er mand og kone, at de spiller så godt overfor hinanden, at man næsten går hen og bliver rørt; jeg havde aldrig troet, at jeg skulle få denne følelse i en gyserfilm. Ligeledes spiller børnene i familien rigtig godt. En af skuespillerne er døv i virkeligheden, hvilket hendes karakter også er. Så det er en film, hvor skuespillerne virkelig har noget at relatere til. Ganske enkelt så er det en MESTERLIG oplevelse, som jeg tror vil gribe de fleste!

Faktisk er ’A Quiet Place’ så god, at jeg godt tør anbefale den til dem, som ikke kan lide eller ikke har temperament til denne genre. Den er både velspillet og vellavet, og det ærgrer mig, at jeg ikke fik den officielt anmeldt. Kunne jeg give filmen stjerner, så ville vi lande på 6 stjerner, altså fuldt hus! Jeg kan ikke skamrose dette værk nok, og den fortjener i mine øjne alt den hæder, som den kan få. Filmen går stadig i visse danske biografer, så hvis du har et hul i kalenderen og tilfældigvis går forbi din lokale bif, så kan jeg kun anbefale dig at købe en billet.

Billede copyright: UIP

 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.