Den anerkendte sangskriver Allan Olsen har skrevet titelsangen '<..." /> Allan Olsen skriver for første gang musik til en film - Filmpuls

filmnyheder Allan Olsen skriver for første gang musik til en film. Klumpfisken bliver altså Allan Olsens debut.

Skrevet den 21 februar, 2014 | af Jeppe Andersen

0

Allan Olsen skriver for første gang musik til en film

Den anerkendte sangskriver Allan Olsen har skrevet titelsangen ‘Klumpfisken’ til spillefilmen af samme navn.

Allan Olsen, der netop har modtaget en Steppeulv (Musik-kritikkernes pris) som årets tekstforfatter 2013, har skrevet titelnummeret til spillefilmen ‘Klumpfisken’, som får premiere i de danske biografer torsdag den 6. marts. Det er første gang, at den nordjyske sangskriver Allan Olsen skriver musik til en film.

‘Klumpfisken’ er realiseret gennem talentstøtteordningen New Danish Screen ved Det Danske Filminstitut og både instruktør Søren Balle, manuskriptforfatter Lærke Sanderhoff, fotograf Martin Munch, klipper Peter Winther og producer Claudia Siesbye Halsted er spillefilmsdebuterende. Det er dog ikke kun debutanter, der står bag ”Klumpfisken” – den erfarne og mange gange prisbelønnede Allan Olsen har skrevet titelnummeret ”Klumpfisken”, der udkommer lørdag den 22. februar. Det er første gang, Allan Olsen skriver musik til en spillefilm.

Om det siger Allan Olsen: ”Jeg er glad for at ha’ fået denne opgave. Jeg var lidt små-skeptisk i starten, fordi jeg ikke er så meget til bundne opgaver. Men så så jeg et rå-klip af ’Klumpfisken’. Jeg var fuldstændig solgt, for alt i den film er jo dét miljø, jeg engang kom af. Og først og fremmest var det totalt befriende med en film, der binder sig til vores geografiske yderkant – og alligevel lykkes uden at blive postuleret eller kunstigt spillet. Alle spiller totalt autentisk og overbevisende i ’Klumpfisken’. Dét alene er en sejr for dansk film… Da jeg havde set filmen et par gange, skrev sangen stort set sig selv – og dét gør de kun, når de opstår af en solid og ægte baggrund.”

Teaterstykket Klumpfisken er blevet filmatiseret, hvor Allan Olsen har skrevet titel nummeret.

”Klumpfisken” handler om den 45-årige Kristian, kaldet Kesse (Henrik Birch), der er tredje generations fisker bosat i Nordjylland ved det vindblæste Hirtshals. Nye tider i fiskeriet lægger pres på fiskerne, og Kesse kæmper en desperat kamp for at holde hovedet oven vande og kreditorerne for døren. Kesse tvinges derfor ud i mere lyssky metoder, som bl.a. fører til mødet med den kvindelige havbiolog Gerd (Susanne Storm) fra København. Trods deres åbenlyse forskelligheder forelsker de sig i hinanden, og Kesse står pludselig overfor det svære valg om, hvorvidt han skal fortsætte med at kæmpe for det liv, han kender så godt, eller starte på en frisk.

Tags: ,


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑