filmnyheder Avengers: Endgame

Skrevet den 28 april, 2019 | af Jakob Sørensen

0

‘Avengers: Endgame’ sætter stort set alle rekorder

Mandag banker på, og det er tid til at opgøre hvor meget den nyeste Marvel film har tjent. Det var forventet, at ’Avengers: Endgame’ ville klare sig umanérlig godt ved denne weekends ”Box Office”, hvor man tæller pengene sammen for at se hvordan filmen ville klarer sig her de første dage. Og med utrolig mange udsolgte forestillinger verden over, ja så kunne man godt have på fornemmelsen, at noget stort var under opkog.

Avengers: Endgame

De fornemmelser talte også sandt, for det endelige resultat af weekends billetindtægter kan kun have gjorde folkene hos Disney og Marvel meget glade. Hvor ’Avengers: Infinity War’ allerede havde sat Box Office-weekend rekorden med 257,7 millioner dollars ved det amerikanske marked, og 640.5 millioner dollars, hvis man tæller verdens indtægter med. Ja, så har den nyeste ’Endgame’ film givet den foregående rekord alvorlige smæk, med 350 millioner alene i USA, og 1,2 milliarder dollars i alt verden over. Det tog ’Infinity’ war lidt over den dobbelte tid, at ramme den ene milliard dollars, så lige nu der har folkene hos Disney svært ved at proppe lommerne fuld med penge.

Avengers: Endgame

Dette er ganske imponerende, og segmenterer blot, hvor succesfuld en franchise og model som Disney, Marvel og producer Keven Feige har skabt. Dog, så er der stadig lang vej til James Camerons ’Avatar’, der satte biografrekorden med 2,788 milliarder dollars for de samlede indtægter filmen nåede at skrabe ind imens den blev vist på det store lærred. Dette sindssyge beløb vil nok være meget svært at nå for ’Avengers: Endgame’, men slet ikke en umulighed med det tempo, som filmen tjene penge ind på nu. Dog, så forventes det at tempoet langsomt vil falde, som tiden går.

Avengers: Endgame

’Endgame’ har også været pumpet op med høje forventninger fra fanbasen, der generelt har været meget positive overfor filmen. Det samme har anmelderne, og på siden Rotten Tomatoes, der har filmen en frisk score på 96%. Dog så var denne anmelder ikke så positiv, som mange anmeldere og fanboys var. Men, man kan ikke benægte, hvor imponerende det har været at skabe dette MCU-univers, som på visse punkter kom til det længe ventede klimaks i den nye ’Avengers’ film. Men bare rolig, der skal nok komme mere, for nu går Marvel over i en ny fase, og her bliver det interessant at se, hvad de disker op med.

iron man

Copyright: Marvel Studios / Walt Disney Pictures / moviepuls

 

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑