Avengers: Endgame. Filmpuls
Copyright: Marvel Studios

Spoiler talk: Avengers: Endgame

Det er blevet tid til endnu en spoiler talk! Denne gang er det et af årets mest ventede film, og nok den film som skulle blive den største i Marvels Cinematic Universe. ‘Avengers: Endgame’ afslutter nemlig 11 års rejse med Iron Man, Captain Marvel, Black Widow, Thor og alle de andre Avengers-karakterer.

Vi har taget en snak om hvad vi synes om filmen. Vi gør det med spoilers, så har du ikke set filmen, skal du IKKE læse videre herfra. OBS! Spoilers fra ‘Avengers: Endgame’ i denne artikel.

Vi håber I også vil dele jeres holdninger i kommentarerne. 

Avengers: Endgame
Copyright: Marvel Studios

Line: Overordnet holdning: Undervældende, forudsigelig, tynd humor og oversentimentalitet med alt for tydelig konstruktion.

Nicolaj: Wuhu! Jeg er ikke alene på holdet!

Line: Er noget af en fuser når den kommer efter Infinity War.

Nicolaj: Det der mest fangede mig var, at den var utrolig forudsigelig. Humoren havde jeg forventet, selvom den irriterede mig mere end normalt, når de prøvede at lave så seriøs en film.

Line: Jeg synes virkelig at nogle af de andre film har været gode til humoren, og balancere humoren med alvoren. Men det var totalt galt her. Den der joke med Thor var skudt så meget forbi og den blev gentaget igen og igen nærmest 20 gange igennem filmen.

Jakob: Filmen er en undervældende oplevelse. Den er stadig god, og har flotte, sjove og fede scener der som fan af superhelte og nostalgi giver pote. Men som en helhed, så er plottet ikke episk sat sammen.

Kofi: Synes den var god i forhold til at give fansene en fyldestgørende afslutning på de første 11 år med Marvel.

Nicolaj: Præcis 11 år. Der var mange ting de skulle tage højde for og have med, og jeg synes simpelthen det var for sammenpresset og forudsigeligt pga. det.

Kofi: Det var fedt at blive belønnet for at være med fra start af MCU. Man fik så mange referencer til tidligere film. Det synes jeg var fedt!

Nicolaj: Jeg synes ikke filmen generelt var slem. Der har helt sikkert været værre i MCU. Og jeg var med fra de aller første, selvom de er svømmet mere og mere rundt i mit hoved uden at jeg kunne huske dem rigtig fra hinanden. Men jeg havde forventet langt mere fra det afsluttende kapitel

Line: Jeg synes heller ikke det den værste overhoved. Den ligger i midten og svømmer rundt tror jeg.

Kofi: Jeg tror man skal tage filmen som en oplevelse og ikke en film. For jeg er osse enige i at den ikke er så god som infinity war, men den formår at give os god fan-service.

Line: Jeg synes desværre det var mislykket fanservice nogle gange. Man skal passe på med at give fans hvad de gerne vil have. Bl.a. udnytter de for vildt Peter-Tony relationen, pga den FANTASTISKE og rørende scene fra Infinity War hvor Peter dør. Da Tony så dør, så er det simpelthen så tydeligt at de tænker “vi ved de elskede den scene, lad os gøre det samme” – og her bliver det så desværre bare kunstigt og unaturligt, fordi man VED de har tænkt det.

Avengers: Endgame
Copyright: Marvel Studios

Blev vi rørt?

Jakob: Jeg synes at man denne gang virkelig godt kunne mærke, at filmen og universet var produceret af Disney, da der ikke var de gigantiske konsekvenser i enden, som personligt ville få mig presset ned i biografsædet med et “wow udtryk”. Er der sørgeligt at Tony Stark og Black Widow dør? Ja, men mine øjne var knastørre, da dødscenernes emotionelle opsætning ikke ramte mig.

Line: Jeg ville ønske jeg var blevet rørt langt flere gange. Der sker jo bl.a. noget så vildt og stort som at Iron man dør! Men jeg følte ingenting, og det så frustrerende.

Nicolaj: Det var lidt for mange sentimentale moments hvor der bare skulle siges noget cool eller følelsesladet, som bare faldt helt til jorden.

Line: Det eneste sted jeg blev rørt var scenen med Clint og Natasha, hvor de kæmper om hvem der skal dø. Jeg har altid godt kunne lide de to sammen, og synes faktisk den var ret effektiv. Hang især i skuespillet. Clints reaktion er enorm effektiv følelsesmæssigt, noget disse film ellers ofte lider under – at de ikke reagerer som man tænker de burde, og tager lidt for let på tingene.

Nicolaj: Jeg blev ikke rørt af den, men jeg synes det var en generelt fed scene, hvor man kunne se de to superhelte, der ikke havde kræfter gå amok og få en fed kamp scene som vi normalt ikke får at se

Kofi: Jeg synes Clint var hjertet af denne film. Hans rejse for at få familien tilbage var super godt skrevet.

Line: Jeg synes faktisk Jeremy Renner i høj grad var stjernen i den her film. Han har ikke haft nok plads i det her univers!

Nicolaj: hvilket er overraskende når man tænker på hvor meget han er blevet grinet af igennem franchisen.

Avengers: Endgame
Copyright: Marvel Studios

Hvor blev Captain Marvel af?


Line:
Hvad sker der for at Captain Marvel havde SÅ lille en rolle!! Hun er jo by far den stærkeste, og man havde jo forventet hun ville komme og gøre det helt store. Det var godt nok skuffende.

Nicolaj: Hun var alt for overpowered til at de kunne bruge hende hele vejen igennem, selvom jeg dog også var rimelig skuffet. Jeg synes det var fint at Nat var blandt de døde. Hun var med helt i starten ligesom Tony osv. det var passende hun forsvnadt. all for girl-power and that, men det skal ikke være pga køn de lever eller dør.

Kofi: Jeg synes det var fedt at Captain Marvel var så lidt med. Hun er den mindst karismatiske af dem alle.

Jakob: Jeg har intet imod, hvor lidt hun optrådte. Jeg havde en enorm bekymring om, at de ville lave karakteren sådan, at hun alene ville slå Thanos, i det hun eftersigende skulle være den stærkeste karakter. Heldigvis er det en “almindelig dødelig” som Stark, der ofre sig og giver det endelige dødsstød til Thanos og hans hær.

Line: Men det er mærkeligt at bygge så meget op til at hun kommer og redder hele verden, og så bare dropper hende totalt.

Avengers: Endgame
Copyright: Marvel Studios


Tidsrejser

Nicolaj: time travel. really..?

Line: Ja.. det var sådan lidt… gammeldags. Hvis man ikke kan skrive sig ordentligt ud af det, så er løsningen tidsrejser!

Jakob: Synes på visse tidspunkter at det var fedt, og andre gange bare den dårligste undskyldning for at bringe alle de døde karakterer tilbage igen. Jeg havde klart fortrukket, hvis dem der døde i Infinity War var permanent døde og borte, det ville give større dybde og meget mere på spil, end det Disney-ficeret udfald vi fik.

Kofi: Synes time travel var så nemt. Alting gik bare som smurt og der var ikke rigtigt nogen konsekvenser andet end at Black Widow døde.

Nicolaj: Jeg havde håbet på en lidt mere original ide om det i hvert fald. synes fanme det var dovent. Og de ignorede alle regler om det. Jeg ved godt de sagde at “det ikke er som i filmene”, men hey. vi fucker lige hele fortiden op og gør alle de her ting. men bre  rolig vi går tilbage og laver tingene om. men det er for besværligt at skulle vise det, for vi har i virkeligheden fucket tidslinjen helt op.

Line: Og det der med at Thanos kunne se fremtiden og gå ind i den, det forvirrede mig mega meget.

Nicolaj: Jeg havde givet op på tidsrejse-logikken på det tidspunkt.

Foto copyright: Marvel Studios
 1. Jeg synes det var en fed oplevelse. Synes at Endgame ligesom fungerer som noget andet, end bare en film. Det er et event. Det er en oplevelse. Det en “serieafslutning” på 21 separate “episoder” af en cinematisk tv-serie… og på dét punkt virkede den for mig.

  Var det for letkøbt, for fan-service-agtig? Ja, måske, men jeg kan ikke se hvordan man kan forvente andet… Det er jo selve afslutningen på 11 år. Kan I huske da ‘The Force Awakens’ blev kaldt “for forudsigelig”, “for nem” og “for gentagende og nostalgisk”… Så kom ‘The Last Jedi’ som gjorde en masse nyt og tog en masse chancer og så gik fans’ne amok.
  Ja, selvfølgelig var der andet galt med den film også, men min pointe er bare, at Infinity War – værende den første af to film – altid var den var de kunne tage lidt flere chancer fordi de kunne “rette” dem bagefter. Jeg kan ikke helt forstå, hvorfor man forventer at en film som Endgame skal tage kæmpe chancer… det ville altid være den der skal lukke det hele og derfor kan man ikke undgå forudsigelighed og fan-service. Vi MÅTTE jo have *spoiler* den sidste dans med Steve Rogers… et eller andet sted, så MÅTTE Tony Stark jo dø. The MCU er simpelthen for stort til, at de kan “lege med idéer og sjove indfald” når det er den sidste del af 11 års arbejde… at forvente andet virker ignorant. Man skal selvfølgelig være velkommen at kritisere det alligevel og det jo ikke sådan at filmen er hellig grundet dette. Men jeg synes stadig det en anelse unfair at slå ekstremt hårdt ned lige på dette punkt.

  Og tidsrejse-plottet? Ja, det er den nemme vej. Bestemt. Men kan heller ikke rigtig se hvordan de skulle lave noget mere episk, der bandt det hele sammen uden det… En større kamp? Nej, så ville vi ende i DC-territorie… Det kunne ikke rigtig blive “større”, så det måtte blive “bredere”. Det en sjov måde at flette hele universet sammen på, synes jeg.

  Desuden var første akt utrolig nede på jorden for en MCU-film. Skuespillerne fik faktisk lov til at brede sig ud i denne film og især i starten. De virkede mere ægte end nogensinde før. Det var dejligt.

  Men ja, alt i alt, så er dette måske totalt latterligt at sige: men jeg synes, at hvis man giver filmen kritik for at være for fan-service-agtig, for forudsigelig og en smule “skuffende”, så er ens kritik mere letkøbt end filmen nogensinde bliver… Det er en afslutning på 11 år og 21 film… hvis ikke disse elementer var en del af afslutningen så ved jeg ikke… Det er verdens største puslespil der skulle gå op her og fans verden over har ALLE deres version over, hvordan det hele skulle sættes sammen…

  Med så stor en film, så kan man simpelthen ikke tilfredsstille alle, personligt… men man kan lave, eller prøve hårdt, på at skabe en respektfuld afslutning og det synes jeg i det mindste de gjorde deres bedste for at gøre. Det var et umuligt projekt til at starte med og jeg tager hatten af for det.

  Som film er den langt fra perfekt. Som oplevelse var jeg personligt totalt solgt. Det var en af de fedeste oplevelser at se den til midnatspremiere i IMAX blandt alle kæmpe Marvel-fans. Det er nærmest sådan en film som denne SKAL opleves…

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.