pulsen

Skrevet den 2 maj, 2018 | af Jakob Sørensen

1

Bizarre superhelte

Hvis din tørst ikke er slukket efter den nye Marvel film, og du hurtigst muligt gerne vil have mere superhelte-energi, så er der masser af tag af, hvis du kigger i kataloget. Og nej, her mener jeg ikke Marvel eller DC film inden for de sidste 15 år. For kigger vi rundt i verden og udenfor Hollywood, så er der muligvis en række glemte perler, der bryder superhelte reglerne og kommer med et skævt twist til genren. De er måske ikke så flotte og dyre at kigge på som de film vi er vant til, men derfor kan de godt være ekstra ”specielle”

Så mens de “normale” helte tager en forlænget tissepause, så lad os kigge på en samling af de mest spøjse superheltefilm lavet udenfor mainstream-systemet. Gør dig klar til et kulturchok!

Guardians / Land: Rusland / Produktions år: 2017

Hvis du gerne så at Marvels ’Guardians of the Galaxy” havde mindre humor, mere akrobatisk action, havde en veltrænet grizzlybjørn med en sixpack i stedet for en vaskebjørn, og budgettet var 1/10 del af hvad Marvel disker op med. Ja, så er dine bønner bestemt hørt hér! Det her er en vild og episk lækkerbisken af diverse skønne tåbeligheder og godt med action, RUSSIAN STYLE! Nåh ja, glemte at sige at bjørnen også skyder med en moderne og mobilt gatlin-maskinpistol…. What’s not to like? 

The Heroic Trio / Land: Hong Kong – Kina / Produktions år: 1993

Tre kvindelige superhelte, hvoraf den ene kaldes ”Wonder Woman” (jep, det er ikke en tastefejl), slår deres kræfter sammen imod The Evil Master (ja, det er navnet) der kidnapper nyfødte drenge babyer. Formålet med denne plan er at den ene af disse drengebørn skal være Kinas nye kejser, og de andre skal forme en klan/hær af mordere. Ja, det er et spøjst plot, men det er TOP underholdning, som med garanti vil få dig til at elske denne film. 

Three Supermen and Mad Girl / Land: Tyrkiet / Produktions år: 1973

Hvis du ikke kan nøjes med en sølle Superman, så giver denne tyrkiske perle dig hele tre styks. Og som alle tyrkiske actionfilm fra 70’erne og 80’erne, så er kvaliteten på samme niveau som et filmprojekt ved den lokale folkeskole. Filmen er yderst mærkelig, men den falder under den kategori som hedder ”så dårlig, at den er god”…. Hvis man har røget en ordentlig en! Stillbilledet fra filmen nede under denne tekst, er et kerne eksempel på at kvalitetsudstyr ikke var noget man ejede i den tyrkiske filmindustri. Stort set alle film fra denne periode ligner grimme nedslidte 8mm film, med linsen rettet mod skraldespanden.

 

 

Zebraman / Land: Japan / Produktions år: 2004

Hvis du tager din film-blender frem og blander serien ’Breaking Bad’ og Mattew Vaughs ’Kick-Ass’ sammen, ja så er dette nok det færdige produkt. I filmen møder vi en lærer, som er træt af hans deprimerende liv, og for at undslippe hans realitet på hjemmefronten, beslutter han sig for at klæde sig ud som en superhelt fra et tv-show der blev sendt i 70’erne. Men til forskel fra ’Kick-Ass’, så opdager vores helt, at han rent faktisk har superheltekræfter, hvilket han bruger overfor nogle rumvæsner, der har i sinde at overtage Jorden. 

Ra.One / Land: Indien / Produktions år: 2011

Tron møder Iron Man, sådan næsten! En programmør skaber et videospil med en yderst farlig skurk ved navn Ra.One. Uheldigvis træder skurken ud af spillet og ind i den virkelige verden, hvilket medfører at programmøren transformerer sig selv til en helt, for at rette op på dette. 

The Return of Captain Invincible / Land: Australien / Produktions år: 1983

Fra skaberne bag musicalfilm som ”The Rocky Horror Picture Show” og ”Shock Treatment”, ja så kommer der her en superhelte-musical. Den oscarbelønnede skuespiller Alan Arkin spiller vores helt, og gyserlegenden Christopher Lee er skurken Mr. Midnight, der har en ondsindet plan som omhandler en slags laserstråle, der kan få folk til at grine ukontrolleret. Der er brug for Captain Invincible, men desværre er han til tider meget ubrugelig, da han er alkoholiker. Det ved Mr. Midnight, der her i filmklippet lokker ham med lidt sprut. (klip copyright: Elite Entertainment) 

Rendel / Land: Finland / Produktions år: 2017

Vores nordiske brødre som taler et sprog ingen kan forstå, ja de vil også lege superhelt. Dog er denne film nok den mest konventionelle på listen, med et plot som ret meget ligner Marvels ’The Punisher’, hvor en fyr søger hævn over et kriminelt syndikat, der myrdede hans familie. Denne film har jeg ikke set endnu, men for et projekt, som er finansieret via indiegogo (andre folks støtte kroner), ja der ser den imponerende flot ud. 

The Rapeman / Land: Japan / Produktions år: Forskelligt

Ja, du har ikke læst forkert! The Rapeman er baseret på en mangategneserie, og skal betragtes som kulsort humor. Der er lavet både rigtig film og anime tegnefilm, og det er bestemt ikke noget for de følsomme og politisk korrekt-segment af befolkningen. Hvis man er det, og man forsat gerne vil have skør japansk superhelte historie, så kan jeg i stedet anbefale ‘One Punch Man’, der kan nedkæmpe hvem som helst med, ja et slag.Jeg håber at denne lille liste har vækket nok interesse i dig til at søge andre steder hen, end kun Hollywood, når vi taler om superhelte… for tro mig, der er meget mere, hvor det kommer fra!

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.One Response to Bizarre superhelte

  1. Line F. Svare says:

    Hahah hvor er det bare genialt! Bliver da nødt til at se en af de her film xD

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑