Brandts udstilling: ‘Lars Von Trier – det gode med det onde’

Brandts i Odense har i øjeblikket en udstilling i samarbejde med Zentropa om Lars Von Triers karriere, hvilket jeg som filmentusiast var nødt til at se. Udstillingen ved navn ” Lars Von Trier: det gode med det onde” havde officiel åbning d. 9 november, og selveste Trier var med til VIP preview for pressen.

Udstillingen giver én et indblik i Triers lange karriere, og hans vej til at blive én af Danmarks mest anerkendte filminstruktører med international success. Den første del af udstillingen viser Triers karriere ved hjælp af en tidslinje, så publikum, især dem der ikke har et stort kendskab til instruktøren, bliver klar over hans baggrund og hans kamp for at blive filminstruktør.

Udstillingen er delt op i to dele, hvor den første del primært introducerer ham som instruktør, og den anden del har fokus på hans film. Den første del er meget underbelyst, hvilket til tider gør det svært at læse, hvad der står på tavlerne. De to dele af udstillingen er skarpt opdelt ved hjælp af farvekontraster, da der i den første del bliver brugt sort baggrund og i den anden rød baggrund.

Foto: Kirstine Mengel

Midt i udstillingen er der en minibiograf, hvor der er mulighed for, at se klip fra Triers værker blandt andet Riget. Publikum kan komme helt tæt på produktionen af hans film, da der er mulighed for, for eksempel at se polaroids af Nicole Kidman, castinglister og budgetaftaler.

Anden del af udstillingen starter ud med en blodrød væg, hvor der på gulvet er smidt pjecer om Dogme95. Dogme95 er en bevægelse som Trier startede i 95 med Thomas Vinterberg, Kristian Levring, og Søren Kragh-Jacobsen. Anden del af udstillingen består primært af diverse rekvisitter fra filmene Breaking the Waves og Dancer in the Dark. Der er kostumer, manuskripter, polariod billeder og videoer fra disse film. Der er både interviews og klip fra filmene, som publikum valgfrit kan høre og se. Publikum kommer tæt på filmene og kan læse forskellige sjove fakta om dem. Man kan besøge den såkaldte Confession-boks, som stod på settet til Dogville. Confession-boksen er en lille hytte, hvor filmens produktionsmedarbejdere kunne gå ind og komme med en tilståelse til en TV-skærm, der står foran en. Der er mulighed for at høre Nicole Kidmans tilståelse på skærmen, så hvis man altid har drømt om at sidde foran Nicole Kidman, så kan man det her.

Foto: Kirstine Mengel

Samlet set er det en flot udstilling, med massere af rekvisitter fra Lars Von Triers film. Publikum kommer bag om filmene og ser billeder, som man aldrig har set før. Udstillingen er helt klart et besøg værd.

Der er mulighed for at se Lars Von Trier: ‘ det gode med det onde’ udstillingen hos Brandts indtil d. 29.7.2018

Kilde: Brandts.dk

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.