Fulgte du også med i Walter Whites nervepirrende kamp for ikke at b..." /> Breaking Bad spin-off - Filmpuls

streamingserier

Skrevet den 13 april, 2015 | af admin

0

Breaking Bad spin-off

Fulgte du også med i Walter Whites nervepirrende kamp for ikke at blive opdaget?
Sad du også og drømte dig tilbage til tiden i kemilokalet i folkeskolen og gymnasiet?
Savner du Breaking Bad lige så meget som mig?
Så har du sikkert allerede hørt om Better Call Saul. Ellers hører du om serien nu. Der er nemlig tale om et spin-off fra den populære Breaking Bad, ligeledes produceret af Vince Gilligan og Peter Gould. Men du bliver skuffet hvis du tror der er tale om en forlængelse af plottet i Breaking Bad. Tværtimod tager Better Call Saul udgangspunkt i advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk), som kæmper sig gennem tilværelsen i et post-finanskrise Amerika – seks år før han figurerer som karakter i Breaking Bad – ved at tage de sager, som ingen advokat med respekt for sig selv ville røre. Det fører ham ud i tåkrummende situationer gang på gang. Men vi føler med ham. Vi håber på hans succes trods af hans smart-ass salgsadfærd overfor potentielle kunder. For vi ser også hans faldefærdige, sammenlappede bil, hans kontor, der nærmere burde betegnes et pulterkammer i en asiatisk skønhedssalon, og slidmærkerne på hans jakkesæt. Vi følger hans talrige håbløse forsøg på at skifte kurs og rette op tidligere livsvalg og skrantede økonomi.

Skærmbillede 2015-03-28 kl. 19.23.15

Ligesom Breaking Bad bliver det samfundsmæssigt problem, som Saul repræsenterer – det konstante pres og de konstante krav og den konstante konkurrence på et arbejdsmarked præget af arbejdsløshed – dog indpakket i humor, som gør serien letfordøjelig og underholdende. I min optik til tider lidt for underholdende. Bob Odenkirk er kendt for sine altid (anstrengende) humoristiske roller, hvilket Better Call Saul også bærer præg af. Men i modsætning til tidligere roller, fungerer den let anstrengende stil faktisk i Better Call Saul, fordi det giver karakteren Saul Goodman et ekstra touch af desperation, som gør karakteren både irriterende og patetisk – og vækker vores sympati.

Skærmbillede 2015-03-28 kl. 19.22.56

Skærmbillede 2015-03-28 kl. 19.23.06

Reaktionerne på Better Call Saul har været mange, og været varierende. Måske fordi ingen af os har haft muligheden for at se serien til ende før vi udtaler os om den. Nogle anmeldere fra magasinet Esquire kalder serien for bedre end sin forgænger – for mere intelligent og skarp og kløgtigt udført end Breaking Bad – og NRP (National Public Radio) istemmer ved at understrege, at spin-off’et er i stand til at stå på egne ben som selvstændig serie, ikke blot lillebroderen til Breaking Bad. Modsat har både Huffington Post og Entertainment Weekly ytret kritik af seriens konstante forsøg på at underholde publikum og indpakke alvor i humor – noget jeg personligt til dels kan tilslutte mig.

Skærmbillede 2015-03-28 kl. 19.23.49

Første sæson havde premiere på AMC og Netflix samtidigt d. 8 februar 2015, hvilket betyder, at man i modsætning til Netflix’ andre serier, må følge Better Call Saul hver tirsdag, hvor et nyt afsnit udgives, frem for at kunne binge hele sæsonen uden brud. Debutepisoden af Better Call Saul slog alle rekorder, med over 6,9 millioner seere. Næste sæson er allerede planlagt, og rammer tv- og computerskærm i 2016.

Tags: ,


Om skribentenTilbage til toppen ↑