Det stjernespækkede histo..." /> Butleren over dem alle... - Filmpuls

filmnyheder The Butler film poster

Skrevet den 20 august, 2013 | af Kofi Lawson

0

Butleren over dem alle…

Første plads til ‘The Butler’.

Det stjernespækkede historiske drama ‘The Butler’ med Oprah Winfrey og Forest Whitaker i hovedrollerne åbnede i 2933 biografer i USA i weekenden og tog rask førstepladsen foran de konkurrerende åbningsfilm, der ikke kom i nærheden af ‘The Butlers’ besøgstal.

Erik Loomis, biografchef for The Weinstein Company kommenterer weekendens succes: ”Vi forventede at det ville gå godt, men ikke så godt. Den ligner ikke noget af det der ellers er på markedet nu og det lader til at have hjulpet.”

Dette tilsammen med en stjerneparade af Hollywoods bedste skuespillere, instruktøren Lee Daniels og sidst men ikke mindst mediegiganten Oprah Winfrey, som vender tilbage til det store lærred efter lang tids fravær lader til at have skabt en solid storfilm der allerede for alvor har sat gang i Oscar®-spekulationerne.

‘The Butler’ er baseret på den sande historie om Eugene Allen og er instrueret af Lee Daniels, der stod bag det Oscarbelønnede drama Precious. ”Du ser ingenting og du hører ingenting. Du skal bare tjene.” Med de ord begynder Cecil Gaines sit lange arbejdsliv i Det Hvide Hus. I årene 1952-1986 når Cecil at tjene som butler for hele otte præsidenter og bliver vidne til store omvæltninger i den amerikanske racepolitik og er helt tæt på magten under flere dramatiske hændelser i verdenshistorien.
Forest Whitaker spiller Cecil Gaines og desuden medvirker bl.a. Oprah Winfrey, Robin Williams, Jane Fonda, Alan Rickman, John Cusack, Vanessa Redgrave, Lenny Kravitz og Mariah Carey.

Filmen har dansk biografpremiere d. 19. September

Læs vores filmanmeldelse af ‘The Butler’.

 


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑