Skrevet den 19 april, 2019 | af Jakob Sørensen

Come and play with Chucky… if you dare!

Plakat til Child’s Play 2 fra 1990 – Copyright: Universal Pictures

Ikke alt legetøj er ufarligt, og især ikke Chucky. Han er en meget speciel dukke der kan en masse, men en kortslutning i hans ”mainframe” betyder at den ellers så rare Buddie dukke forvandles til en psykotisk maskine, der har hang til død og ødelæggelse. Dette er et remake af en film fra 1988 af samme titel (på dansk ’Barneleg’). Dog er der forskelligheder, hvilket skyldes copyright-uoverensstemmelser mellem MGM (der producerer denne film) og Universal, som står bag alle de andre efterfølgere til originalen. Der er også den forskel, at hvor dukken Chucky bliver besat af en seriemorder, efter dennes død i 1988-filmen. Ja, så er Chucky i denne en højteknologisk robot-dukke, der begynder at se rødt.

Stemmen til den nye Chucky leveres af Luke Skywalker i egen høje person, Mark Hamill. Hamill er i forvejen kendt som en professionel tegnefilmsdubber og stemme-skuespiller. Hans vel nok mest kendte rolle på den front er som Jokeren i Batman serier, tegnefilm og spil. Han erstatter Brad Dourif, som indtil nu altid var Chuckys stemme, når han ikke i et par enkelte scener spillede seriemorderen før han endte ind i en dukke. Dog, så er det ikke sidste gang af Dourif lægger stemmen til karakteren, da der snart fra Universal kommer en ’Chucky’ serie, skabt af folkene bag originalen.

Denne film kommer ud i de danske biografer den 18. Juli, så sæt kryds i kalenderen, hvis du er hardcore gyser-nørd.

Copyright: MGM / United Artist / Orion

Tags: , , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑