CPH PIX er igang! det skal du osse...

Lad os sammen blive klogere på CPH PIX - Filmpuls


pulsen CPH PIX

Skrevet den 7 april, 2014 | af Kofi Lawson

0

Lad os sammen blive klogere på CPH PIX

CPH PIX er igang! det skal du osse…

CPH PIX er godt igang, men er du en af de mennesker, som har set en del film, men som ikke decideret er en filmconnoisseur, så er du nok heller ikke særligt optaget af filmfestivaler og hvad de indebærer. Filmpuls vil derfor guide dig igennem den danske filmfestival CPH PIX og fortælle hvordan os casual filmseere/biografgængere også kan få glæde af denne festival.

Lidt om PIX:

CPH PIX er resultatet af sammenslutningen mellem Copenhagen International Film Festival og NatFilm Festivalen. Sammenslutningen skete i 2008 hvor organisationen De Københavnske Filmfestivaler (også kaldet Copenhagen Film Festivals) blev dannet. Denne organisation arrangerer også dokumentar-festivalen CPH:DOX og Buster Filmfestival for børn og unge. Den første udgave af PIX blev afholdt i april 2009 med et rekordstort besøgstal på 36.500. Det var det største besøgstal, der nogensinde har været for en filmfestival i København.  Der bliver uddelt to priser New Talent Grand PIX og Publikumsprisen. Altså kan man kalde CPH PIX for Danmarks officielle filmfestival.

Selvom Festivalen ikke har den store internationale mediebevågenhed som Cannes Filmfestivalen, Berlin Filmfestival osv., så er det fedt, at man som filmelsker har mulighed for hvert år at få adgang til en bred vifte af film. Hvad betyder alt dette så for en casual filmseer/biografgænger som dig?
I år løber festivalen af stablen fra den 2. – 16. april og hold fast (!) du har 150 film at vælge mellem fra hele verden.

I et et kort interview med direktøren for det hele Jacob Neiiendam, blev vi sat ind i, hvordan festivalen henvender sig til dig, hvad deres fokus er og om de har storhedsvanvid.

Filmpuls: Hvordan føler du at CPH PIX appellerer til en casual filmseer/biografgænger ?

Jacob: Det er jo vores sværeste opgave, men også én af de vigtigste. Derfor er det også én vi har meget fokus på og hvert år giver vi publikum nye muligheder for at finde ind i vores program – at finde lige præcis den film som de gerne vil se. Konkret gør vi det bl.a. med mini-guides, direct marketing og flyers som alle giver andre vinkler og udsnit af det samlede program. Det er også det vi giver publikum mulighed for på vores hjemmeside, som i år har endnu flere måder at tilgå programmet og lave sin egen kalender.

Filmpuls: Skal CPH PIX konkurrere med de store filmfestivaler? 

Jacob: Hvis du mener internationalt så er vi ikke i konkurrence med dem. Vi er i København, det er de ikke, det ikke en konkurrence.

Filmpuls: Går i bevidst efter at udbyde en så bred vifte af film som muligt?

Jacob: Det er filmenes relevans og kvalitet der kommer først, ikke deres nationalitet eller genre. Men med det sagt så stræber vi da efter at vores program repræsenterer det bedste af årets filmproduktioner fra hele verden, så der kommer en stor spredning.

Filmpuls: Har du 5 film fra festivalen som du mener, vil være passende for casual biografgængere?

Jacob: Overordnet er vores film ikke specielt svært tilgængelige, men de film som ligger i PIX Specials serien og filmene der er nomineret til Politikens Publikumspris er dem der er ligger tættest på det normale biografrepertoire.

Filmpuls: 3 film du glæder dig til at se på festivalen?

Jacob: The Turning (http://www.cphpix.dk/film/2290)

Movie Battle (http://www.cphpix.dk/film/2150)

The Kidnapping of Michel Houellebecq (http://www.cphpix.dk/film/2122)

Vi siger mange tak for hjælpen til Jacob Neiiendam for at give et hurtigt overblik over en festival, som gerne vil inkludere os som måske ikke er hardcore filmkendere. Alle os på filmpuls.dk har travlt med at komme ud og anmelde nogle af de mange spændende film som PIX har at byde på i år. Vi anbefaler derfor at holde øje med vores hjemmeside, hvor vi løbende vil have friske og nye anmeldelser klar til dig. Indtil videre har vi ‘Locke’ og ‘Enemy’, men det er kun starten på vores kærlighedserklæring til Danmarks største filmfestival i april.

Vi håber, at du er blevet klogere og fået mod på at prøve kræfter med en vaskeægte filmfestival. Vi ses derude!

 

Tags: , , , ,


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑