'Creed' som er den nye film i Rocky franchisen og et saltvandsindsprĂ..." /> Vi varmer op til 'Creed' med Rocky nostalgi - Filmpuls

pulsen Stallone

Skrevet den 1 december, 2015 | af Kofi Lawson

0

Vi varmer op til ‘Creed’ med Rocky nostalgi

‘Creed’ som er den nye film i Rocky franchisen og et saltvandsindsprøjtning har premiere den 3. december. Vi varmer op til ‘Creed’ med et overblik over alle Rocky-filmene. Her kan du se traileren til ‘Creed’. Rocky gjorde sit indtog i populærkulturen i 1976 med budskabet om at hĂĄrdt arbejde og ydmyghed er vigtige elementer pĂĄ vejen mod storhed. SĂĄ gik der 80’er i den med Rocky 3 &4 og Rocky 5 (den taler vi ikke om) gjorde at karakteren mistede sin seriøsitet og relevans.

‘Rocky Balboa’ rettede op pĂĄ dette ved at bringe dramaet i fokus igen.

‘Rocky’ (1976) 

Rocky Balboa (Sylvester Stallone) arbejder som en alt for sød indsamler for lĂĄne-hajen Anthony Gazzo (Joe Spinell) og er bokser pĂĄ deltid. Han bor i Kensington, der er nabolag til Philadelphia. Verdensmesteren i sværvægtsboksning, Apollo Creed ( Carl Weathers) vil lade en amatørbokser møde ham i ringen nytĂĄrsdag 1976, for at kunne prøve at fĂĄ titlen og fordi han kan lide Rocky’s kælenavn, “The Italian Stallion”. Rocky bliver udvalgt til at bokse mod Apollo. Til at starte med har Rocky ikke lyst til at bokse mod Apollo, men efter en kort stund fĂĄr Mickey, der er tidligere Bantamvægt-kæmper, overtalt ham til at gĂĄ i ringen. Efter benhĂĄrd træning stĂĄr Rocky endelig klar som titelmodstander. Men for Apollo bliver dette en langt mere vanskelig kamp end det han først havde troet. Med Rocky`s utrolige viljestyrke, holder han ud, og giver sig aldrig‘Rocky II’ (1979) 

Selvom Philadelphia bokseren Rocky Balboa (Sylvester Stallone) tabte sin højt profilerede kamp mod den kæphøje verdensmester Apollo Creed (Carl Weathers), har hans Askepot historie fanget mediernes opmærksomhed, og Rocky har nu mulighed for at tjene på hans pludselige berømmelse. I mellemtiden er Creed sur over næsten at have tabt til en amatør, som ingen nogensinde har hørt om. Creed må have ham i ringen igen.‘Rocky III’ (1982) 

Efter at være blevet verdens sværvægts mester, rig og berømt ud over hans vildeste drømme, hvilket har gjort ham doven og overmodig, mister Rocky sin træner og faderfigur Mickey (Burgess Meredith). Rocky mister derefter også sin titel til den arrogante og truende udfordrer Clubber Lang (Mr. T). Rocky må få hjælp af sin tidligere modstander, Apollo Creed (Carl Weathers) for at genvinde titlen.‘Rocky IV’ (1985) 

Efter at have genvundet mesterskabs titlen, planlægger  Rocky Balboa (Sylvester Stallone) at gå på pension og leve med sin kone Adrian (Talia Shire). Men under en opvisningskamp bliver Apollo Creed (Carl Weathers) nådesløst slået ihjel af den russiske nytilkomne Ivan Drago (Dolph Lundgren). Rocky sværger hævn mod Drago og flyver til Rusland for at besejre Drago.‘Rocky V’ (1990) 

Den nyligt pensioneret bokser Rocky Balboa (Sylvester Stallone) møder hårde tider efter at være blevet dårligt rådgivet af sin revisor. Han iscenesætter et comeback, som mentor for den unge bokser Tommy (Tommy Morrison), mens han samtidigt forsøger at reparere forholdet til sønnen, Robert (Sage Stallone). Disse udfordringer vise sig at være mindst lige så hårde som kampene Rocky har oplevet i ringen.‘Rocky Balboa’ (2006) 

Nu længe pensioneret, Rocky (Sylvester Stallone) ejer ny en restaurant i hjembyen Philadelphia og sørger over tabet af sin elskede hustru, Adrian. Længslen efter de gode gamle dage er stor, og Rocky har planer om at genindtræde i ringen til et par lokale kampe. Alt ændrer sig, da Rocky accepterer en udfordring om at kæmpe mod verdens regerende sværvægtsmester Mason “The Line” Dixon (Antonio Tarver).Hvad er din yndlings 'Rocky' film?

View Results

Indlæser ... Indlæser ...

Husk at holde øje med vores ‘Creed’ anmeldelse.

Tags: , , ,


Om skribenten

Sci-fi nørd med en svaghed for Denzeeeeel.. (altså som skuespiller)Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑