pulsen

Skrevet den 9 maj, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dårligste dødsscener

I modsætning til de andre eksempler, så er dette en kompetent dødsscene fra filmen ‘Scanners’. (copyright: MGM)

Vold i film er noget underlig tilfredsstillende noget. Vi mennesker har altid været fascineret af det makabre og blodige, og selvom langt hovedparten af os aldrig ville gøre en flue fortræd, så er det bare ekstremt tilfredsstillende og ikke mindst underholdende at se folk tag billetten på en grum måde, især hvis karakteren har fortjent det.

Men så er der de dødsfald som helt rammer ved siden af. Måske fordi budgettet ikke har været til at udfører en realistisk dødsscene eller fordi skuespillet er helt ved siden af, og som bonus ved instruktøren ikke hvordan man sætter en film sammen. Men der er også “dårlige” dødsscener, som er komplet overdrevne eller generelt er så skrubhamrende elendige, at de netop derfor er seværdige…. hvis man altså er parat til at få et ordentlig grineflip.

Lad os se på nogle herlige eksempler hér, og bemærk at der er spoilers!

Enter the Ninja / Produktions år: 1981

Mange film fra produktionsselskabet The Cannon Group har opnået kultstatus, og det er ikke fordi at kvaliteten var i top, men derimod tit det modsatte. I ‘Enter the Ninja’ har man lokket den italienske westernstjerne Franco Nero til at være Ninja, der her dræber skurken, spillet af den legendariske B-films skuespiller Christopher George. Læg mærke til Georges reaktion over at være ramt af Neros kastestjerne, for det ligner en, “but why?” reaktion. (klip copyright: Cannon / MGM)



 

Silent Night, Deadly Night Part 2 / Produktions år: 1987

Fortsættelsen til slasher-gyser ‘Silent Night, Deadly Night’, som bestemt ikke var den bedste indenfor dens genre, kommer her en 2’er som på mange måder er afskyelig, men også ret morsom visse steder. I denne scene dræber hovedpersonen en mand, som bare var ud med sit skrald. Aldrig har en punchline faldet så dårligt! (klip copyright: Anchor Bay)



 

Snake in the Eagles Shadow / Produktions år: 1978

Jeg elsker martial arts film, men de gamle fra 70’erne var ikke altid top dollar. Dels fordi koreografien ser så aftalt og falsk ud, men der er samtidigt måske også det som giver disse film en charme. I ‘Snake in the Eagles Shadow’ viser en meget ung Jackie Chan her, hvorfor man ikke skal bruge tranen eller tiger teknikken, men katte-teknik. (klip copyright: Seasonal Film Corporation)



 

Undefeatable / Produktions år: 1994

I denne skønne lav budgets film render en gal psykopat rundt og kidnapper for derefter at myrde sine kvindelige ofre. Den eneste som kan stoppe dette forskruede individ er en modig betjent, der her i finalen smider overtøjet og gør sig klar til en kamp, der nok ikke vil huskes for den lækre udførelse. (klip copyright: Whe Europe Limited)



 

Hard Ticket to Hawaii

I denne scene kæmper vore helte imod en skateboard-assassin. Kan kun tilføje, at dette klart hører til blandt mine favorit-dødscener, og når du ser scenen forstår du det måske godt! (klip copyright: Ventura Distribution)



 

Blood Debt / Produktions år: 1985

I denne filippinske action-exploitationfilm spiller amerikanske Richard Harrison en fyr ved navn Mark, der som en anden The Punisher karakter hævner sig over den bande, som var ansvarlig for hans datters død. Dette klip er filmens aller sidste sekunder, hvor Mark endelig får gjort det af med hovedskurken, der bliver sprængt i smadder, hvor rulleteksterne så kører imens skurkens kropsdele endnu ikke har ramt jorden. Hvis dette ikke er filmhistoriens bedste finale, så kald mig Carl Åge! (klip copyright: Continental Video)



 

Basket Case 3 / Produktions år: 1991

Frank Henenlotter er klart en af mine ynglings B-films instruktører. Han er bestemt ikke bange for at kører en scene helt udover plathedens afgrund. Jeg tror denne scene taler for sig selv. (klip copyright: Shapiro-Glickenhaus Entertainment)



 

Ja, det var så en samling af nogle af de værste… øøøøh jeg mener bedste dødsscener. Men, som et bonus klip kommer her en af de absolut sjoveste. Hvad filmen hedder og hvornår den er lavet, ja det ved jeg ikke, men den er fra Tyrkiet, og de forstå ufrivilligt god humor. Du har garanteret set klippet før, men det bliver aldrig kedelig at kigge på!



 

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑