filmunivers

Skrevet den 13 december, 2017 | af Anders Bjerg

0

Denne dag i filmhistorien: 13. december

13 er typisk et ulykkestal, men der skete alligevel en del gode ting i filmhistorien på denne dag…

  • Den fantastiske skuespiller og store sexsymbol, James Dean (manden der udødeliggjorde kombinationen af et par cowboybukser og en hvid t-shirt), startede sin karriere på denne dag ved at optræde i en Pepsi reklame. Han gik senere hen og lavede 3 helt igennem ikoniske film – ‘East of Eden’, ‘Rebel Without a Cause’ og ‘Giant’ – hvoraf to af dem gav ham Oscar-nomineringer. Desværre blev det også hans 3 eneste film, efter en ulykke tog livet af ham i en alder af kun 24 år.
  • I 1956 udkom filmen ‘Anastasia’ i USA, som vidste sig at blive Ingrid Bergmans comeback-rolle og hun gik hen og vandt prisen for bedste skuespiller ved Oscarshowet for det pågældende år.
  • I 1989 udkom ‘Driving Miss Daisy’ med Morgan Freeman og Jessica Tandy – en film der gik hen og vandt Oscar-statuetten for bedste film i 1990.
  • 1995 var året, hvor den højtelskede superhelt, Christopher Reeve, blev udskrevet fra gennemoptræningscentret, hvor han har kæmpet sig vej tilbage til livet, efter en forfærdelig og ikke mindst uheldig ulykke til hest.
  • Tilbage i 2001 var der premiere i Los Angeles på den biografiske, oscarvindende film ‘A Beautiful Mind’, som havde Russell Crowe i hovedrollen og blev instrueret af Ron Howard.

 

Tags: , , , ,


Om skribenten

/ Film er en fantastisk udtryksform, som jeg elsker at blive informeret, stimuleret og provokeret af. Der er uendelige muligheder, genre og stilarter gemt i filmmediet og jeg brænder for at finde og opleve hver og en. Film har forskellige udgangspunker, og det er også, hvad jeg er determineret på at bedømme ud fra. En god film er en film, der lykkedes på sine egne præmisser... hvad de så end måtte være.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑