filmunivers

Skrevet den 14 december, 2017 | af Nicolaj N. Justesen

0

Denne dag i filmhistorien: 14. december

Den 14. december står som mange andre dage i denne tid i Stjernekrigens tegn, men det betyder ikke at der ikke er sket andet i på denne dag:

Tilbage i 1977 får den dansende film ‘Saturday Night Fever’ (Eller ‘Disco-feber’, som den så flot hedder på dansk) premiere, selvom vi dog må vente et halvt års tid på at få den til Danmark. Det var dengang der var langt mellem premiererne rundt om i verden. ‘Saturday Night Fever’ havde John Travolta i hovedrollen, som teenageren fra Brooklyn der føler at hans eneste chance for at få succes, er som kongen af disco. 

De store fødselsdage er der ikke mange af på denne dag, men ved at blive i musikkens tegn kan vi fejre Disney-stjernen Vanessa Hudgens, der i dag bliver 29. Nok mest er kendt for at være med i ‘High School Musical’-trilogien.

I 1993 får filmen ‘Philadelphia’ premiere. Filmen har bl.a. Tom Hanks og Denzel Washington på rollelisten og blev instrueret af Jonathan Demme, der også instruerede ‘Silence of the Lambs’.

philadelphia

Tom Hanks og Denzel Washington – IMDb.com

Og til sidst har vi som nævnt tidligere også noget Star Wars, for på denne dag for præcis to år siden blev der slået hul på den nye trilogi da ‘Star Wars: The Force Awakens’ fik verdenspremiere, selvom vi dog blev nødt til at vente to dage ekstra for at få den at se herhjemme, og for et år siden kunne danskerne sætte sig ind i biografen og se ‘Rogue One: A Star Wars Story’.

Bonusinfo: ‘The Force Awakens’ holder pt. andenpladsen, som den mest indtjenende film på verdensplan i sin første weekend, med en indtjening på små $529.000.000. Mon ‘The Last Jedi’ kan slå den? Eller kan den komme helt op på førstepladsen der (overraskende nok) pt. holdes af ‘The Fate of the Furious’ ($541.900.000).

Kilde: ScreenJunkies News

OBS: Tallene er ikke justeret efter inflation

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

Film-nørd der er større fan af instruktørerne end skuespillerne (Burton, Wright og Del Toro skaber magi!). Gode film kan komme i alle genrer, undtagen "komedier" a'la Anchorman. Historien skal hænge sammen og skuespillet skal være overbevisende, men en middelmådig film kan godt hives op af at se flot ud eller have et godt lydbilledeSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑