film trivia

Skrevet den 15 december, 2017 | af Nicolaj N. Justesen

0

Denne dag i filmhistorien: 15. december

Der er nu kun 9 dage til juleaften, og lige meget om det er julegaveræs, opgaveafleveringer eller eksamener, så er der ingen tvivl om at folk har travlt lige nu. Det kan man også mærke på hvad der er sket på denne dag, for det er ikke meget der er sket gennem tiden, når det kommer til denne dag, men lidt kan man dog finde:

Tilbage i 1939 fik klassikeren ‘Gone With the Wind’ premiere i USA. Filmen gik videre til at blive nomineret til intet mindre end 13 Oscars samt 2 “hæderlige” præmier til showet i 1940, bl.a. for bedste film, instruktør, manuskript, skuespillere og generelt set alt andet den kunne nomineres for. 10 af disse nomineringer trak den en Oscar hjem for. Uden af justere for inflation er dette den bedst tjenende film nogensinde. Der skulle dog gå et stykke tid inden at vi kunne få ‘Borte med Blæsten’ at se i Danmark, hvor den ikke fik premiere før 1958.

Hvis vi springer lidt frem i tiden til 2004 vil man opdage at Clint Eastwood filmen ‘Million Dollar Baby’ der fik sin udgivelse i USA på denne dag. Ligesom filmen ovenover var den heller ikke helt ude af Oscar ræset hvor den var nomineret til 7 Oscars, hvoraf den vandt 4 (Bedste film, skuespiller, skuespillerinde og instruktør). Filmen havde selvfølgelig Eastwood selv i toppen af rollelisten, hvor han spillede sammen med bl.a. Hilary Swank og Morgan Freeman.

millionDollarBaby

IMDb.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , , , , ,


Om skribenten

Film-fanatiker med en svaghed for Tim Burton og en drøm om at blive film-instruktør. Giver alle film en chance og det eneste der nok ikke bliver set, er romantiske komedier og spoofs af andre film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbage til toppen ↑