filmunivers

Skrevet den 16 december, 2017 | af Line F. Svare

0

Denne dag i filmhistorien: 16. december

Velkommen til denne næstsidste lørdag i vores julekalender. Vildt det allerede snart er jul. I dag skal vi tilbage i tiden for at fejre den 16. december. Her finder vi en mand som har haft stor betydning for filmensverden.

I 1913 startede Charlie Chaplin sin filmkarriere hos Keystone. Chaplin havde tidligere, fra han var helt ung, spillet teater hvor han bl.a. var med i et Sherlock Holmes-stykke. Det var også gennem skuespillet han blev opdaget, og inviteret indenfor i filmindustrien. I september 1913 skrev Charlie Chaplin under på en kontrakt med Keystone Studios, og han ankom til studiet og begyndte sit arbejde netop d. 16 december.

Interessant nok, er der faktisk en film som hedder ’16. december’. Den er fra 2002, er indisk og handler om den dag hvor Indien vandt krigen mod Pakistan. Sinden Indien tilbage i 1947 blev delt i to lande, Pakistan og Indien, har der været konflikter mellem landende. I 1971 fandt Den indisk-pakistanske krig sted, og den resulterede i at staten Bangladesh opstod. Sjovt nok har filmen ’16. december’ premiere d. 22. marts.

Tillykke til Krysten Ritter, som spiller Jessica Jones (i tv-serien af samme navn) og Theo James, som bl.a. spiller med i Divergent-filmserien. De har fødselsdag i dag. Hurra!

Og så er der endnu en person som jeg virkelig synes er værd at nævne. Jane Austen har fødselsdag. Og selvom hun godt nok levede i en tid hvor film slet ikke var opfundet, så har hendes bøger været baggrund for en lang række fantastiske film og serier. Så stort tillykke herfra!

Tags: ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑