filmunivers

Skrevet den 5 december, 2017 | af Line F. Svare

0

Denne dag i filmhistorien: 5. december

5. december 2002 havde den anden film i Ringenes Herre trilogien premiere. Det er den fantastiske ‘Ringenes Herre: De To Tårne’, som bl.a. indeholder en af filmhistorien fedeste krigsslag. Derudover var det også første gang, at vores hobbit-venner rigtig mødte Gollum. Det er også filmen med de ikoniske ord: “They’re taking the Hobbits to Isengard”.

I vores lille danske hjørne, havde ungdomsfilmen ‘Max Pinlig’ premiere i 2008, og del af handlingen foregår faktisk i julen. Max Pinlig er oprindeligt en tv-serie, som senere er blevet filmatiseret til en film-trilogi. Filmene og serien handler om livet som ung dreng, og alle de pinlige ting ens mor laver.

Til slut har en virkelig stor mand fødselsdag. Det er selveste Walt Disney. Født i 1901 og død i 1966. En mand som sandelig har sat sit aftryk på filmhistorien, bl.a. ved at være den første som turde skabe en spillefilmslængde tegnefilm. Det resulterede i De Snehvide og de syv dværge i 1937, som var starten på noget vi ikke i dag kunne forestille os filmbranchen uden.

Tags: , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑