Den skyldige, Jakob Cedergren
Copyright: Nordisk Film. Fotograf: Nikolaj Møller

Danmarks bud på en Oscarvinder er fundet

Så er det nu, vi begynder så småt at lade op til det helt store award-show. Danmark har nu offentliggjort, hvilken dansk film, der skal konkurrere om at vinde prisen for “bedste udenlandske film” til Oscars 2019. Valget er faldet på “Den Skyldige” af Gustav Möller. Der er dog en lang vej endnu, og den skal igennem mange runder, før den måske kan ende på listen som en af de 5 film, der bliver endeligt nomineret.. Hvorvidt “Den Skyldige” bliver en af de 5 film, finder vi ud af den 22 januar. Filmen var oppe mod “Lykke-Per” og “Vinterbrødre” som var Danmarks andre bud.

“Den Skyldige”  handler om Asger, der er politibetjent og har vagt på alarmcentralen. Asger arbejder normalt som betjent på gaden, men på grund af hans involvering i en sag der skal for retten, er han tvunget til at arbejde ved alarmcentralen. Filmen foregår over en dag, der forløber normalt, indtil han modtager et opkald fra en kvinde ved navn Iben. Iben er blevet kidnappet, og der starter jagten på at finde hende og gerningsmanden.

Det virker til at filmen har en okay chance for at nå langt. Den vandt publikumsprisen til Sundance Film Festival i USA, så noget tyder på, at amerikanerne er vilde med den. Vi krydser fingre. Læs vores anmeldelse af filmen her

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.