vi anbefaler

Skrevet den 2 april, 2018 | af Line F. Svare

0

Fire fede dansefilm

Jeg har en helt speciel kærlighed til dans. Overfører man dette til en af mine andre store kærligheder, film, så opstår der ofte magi!
Jeg vil gerne præsentere fire film, som bruger dansen på en flot måde, som en form for ramme, til at fortælle en fantastisk historie.

Dans bliver ofte brugt i musicals, hvor det er en fast del af genren – her findes nogle af de mest kreative og smukke dansescener, som især skabes i samarbejde med musikken. Men til denne liste vil jeg gerne udelukke musicals, og fokusere på film, som behandler dans mere direkte i fortællingen.

Dans kan bruges som et symbol på mange ting. Ofte bruges det til at udtrykke frihed og det, at turde være sig selv. Det kan også skabe kontraster, som kan være symbol for andre samfundsmæssige temaer. Fx kontrasten mellem ballet og hip hop, eller kontrasten mellem det traditionelle og ønsket om at danse noget anderledes, eller skabe sin egen frie dans.

Tre af de film jeg nævner, har et gennemgående romantisk tema. Dans er nemlig en enorm god måde, at få to karakterer tæt på hinanden, og herigennem skabe intime stemninger og scener, som visuelt kan vise tiltrækning og kærlighed.

Step Up

‘Step Up’ gør brug af en fantastisk blanding af moderne ballet og hip hop. Der er nogle virkelig fede dansescener, og den musik filmen bruger er fantastisk. Handlingen er meget traditionel og simpel, men jeg synes den har nogle rigtig fine elementer. Fokus er på partnerskabet mellem uromageren Tyler, som danser hip hop og udfører samfundstjeneste, og den seriøse balletdanserinde Nora.
Modsat filmens mange efterfølgere, så synes jeg at ‘Step Up’ stadig holder i dag.

Dirty Dancing

Dansefilmen over dem alle. ‘Dirty Dancing’ er en af mine absolut yndlingsfilm. De mange smukke dansescener, er ikke kun netop smukke, scenerne fortæller også noget dybere, både om samfundet, og karaktererne – deres forhold og udvikling. Fortællingen og kærlighedshistorien rør mig dybt hver gang.
Visuelt er filmen ualmindelig smuk, både i farver, kameraarbejde, og “kulisser”. Noget jeg tror ikke mange tænker over. Til slut kan det ikke undgås at nævne, at ‘Dirty Dancing’ ifølge mig, uden tvivl har et af de bedste soundtracks nogen sinde!Billy Elliot

‘Billy Elliot’ handler om at turde være sig selv, følge sin passion og bryde rammerne. Dette udfolder sig i den ung dreng Billy, som gerne vil danse ballet. En enorm hjertevarm og rørende fortælling, som er en sand klassiker.
Der er en fantastisk kontrast mellem miljøet med de strejkende minearbejdere og balletverden.

Strictly Ballroom

‘Strictly Ballroom’ er Baz Luhrmanns debutfilm. Den er ikke så visuel overvældende som hans efterfølgende (‘Moulin Rouge!’, ‘The Great Gatsby’), men den har stadig lysten til at være stor. I samme tema som ‘Billy Elliot’ fokuserer filmen på at turde være sig selv, og at turde gøre noget anderledes. Scott ønsker at skabe sin egen dansestil, hvilket forarger ballroom-miljøet. Det er en virkelig sød film, selvom den også er lidt overdrevet i sin komik.

Tags: , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑