Copyright: Nordisk Film

Dansk film havde et vildt biograf-efterår!

På grund af corona står det stadig slemt til hos biograferne. I efterårsferien blev der solgt 22% mindre end sidste år, men ser man isoleret på danske biograffilm, så skal vi helt tilbage til 2012 for at finde et år, hvor der blev solgt så højt et antal billetter! Det er DFI der har lavet en undersøgelse af biografpublikum i efterårsferien 2020. (Læs hele undersøgelsen her).

Procentmæssigt er står de danske film for hele 78 % af alle solgte billetter, hvorimod de amerikanske film, som normalt er på 50%, er helt nede på 8%. Grunden er naturligvis corona, som gør at mange store amerikanske film ikke får premiere – bl.a. er ‘James Bond’, ‘Dune’, ‘The King’s Man’, ‘Top Gun: Maverick’ og ‘Black Widow’ rykket til nye premieredatoer i 2021, og Disneyfilm som ‘Mulan’ og ‘Artemis Fowl’ får kun premiere på Disney+. 

Især Thomas Vinterbergs ‘Druk’ har trukket et stort publikum i biografen, og solgte 220.000 billetter i efterårsferien alene. 

Se nedenfor en fordeling af danske, amerikanske og andre film de sidste 5 år i de danske biografer i efterårsferien. 

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.