La Luna
La Luna

Disney/Pixar kortfilm

Du sidder godt i sædet. Det 15 minutters lange reklamehelvede er endelig forbi. De 3-4 filmtrailers er, ofte med god nydelse (jeg elsker trailers), blevet set. Nu er det tid til det flotte eventyrslot og en eller anden Disney sang kommer ud af højtalerne. Men hov nej. Hvad er nu det? Er jeg gået ind til den forkerte film? Sådan så den da ikke ud i traileren? Den tanke har faktisk strejfet mig en gang, da en af Disneys kortfilm kom på skærmen.
Man er nemlig så heldig, at når man ser en Pixar, og til tider også en Disneyfilm, så får man hele to film med i købet – nemlig også den lille fine kortfilm som bliver spillet før selve spillefilmen. Og det er altså ikke helt dårligt hver gang.
Da jeg var inde og se Pixars ‘Brave’, var jeg ikke sådan helt begejstret, altså for Brave. Men den fine lille kortfilm der kom før filmen, ‘La Luna’. Nøj, der kan jeg sige jer, jeg blev rørt. Den fortjener et kig fra jer:


Man kan gøre meget på bare 7 minutter, og Disney/Pixars kortfilm kan dog også være kedelige – men de er oftes virkelig fantastiske og flotte, og overgår nogle gange deres spillefilm. Kortfilmene har det med at være lidt mere frit flyvende, de må mere og kan mere, og er til tider mere ovre i det billedelige fine og sjælelige end bare plot og handling og det er sgu meget fedt.

Her er to til, som jeg synes er værd at bruge lidt tid på. Den sort/hvide ‘Paperman’ som vandt en Oscar, og som bare er super sød. Og så er der ‘Get a Horse!’ som blev vist før Frozen. Den var i 3D, og en sjælden gang hvor jeg har følt, at 3D faktisk kan bruges til noget.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.