filmnyheder bibi andersson

Skrevet den 14 april, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Bibi Andersson

En af Sveriges og filmhistoriens store skuespillerinder er desværre gået bort. Bibi Andersson var gudsbenådet dygtig til sit fag, og skabte stor international anerkendelse for hendes mange pragtfulde roller. Hun var mest kendt for hendes præstationer i film lavet af mesteren, Ingmar Bergman. Hun fik i alt samlet 90 titler på sit cv, med seværdige film såsom ’Det syvende segl’, ’Ved vejs ende’, ’Persona’, ’Afskedens time’ og amerikanske film som ’An Enemy of the People’ og ‘The Touch’ (som ses foroven).

En af hendes sidste roller var i miniserien ’Tempelridderen Arn’, hvor hun virkelig blændede i gennem som en ond nonne. Bibi Andersson blev ramt af et slagtilfælde for 9 år siden, og har lige siden boet på plejehjem. Men, hun vil aldrig noget sinde blive glemt, og er permanent blevet udødelig i gennem det fantastiske filmmedie. Hun blev 83 år.

Copyright: SF Studios

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑