filmnyheder

Skrevet den 7 september, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Burt Reynolds

En af Hollywoods mest populære stjerner i 70’erne og start 80’erne, har sat speederen i bund mon det ukendte. Burt Reynolds var med hans overskæg, smil og macho-attitude en vaske ægte kvindebeundre, og mænd ville være ligesom ham. Manden startede sin karriere i slut 50’erne, og var med i diverse western-serie, Alfred Hitchcocks presents og delfin-hitserien ‘Flipper’. Men det var i John Boormans udødelige outback-thriller, ‘Deliverance’ (på dansk, ‘Udflugt med døden’), der var startskuddet for hans berømmelse. Dernæst fængsels-fodbold filmen ‘The Longest Yard’, der har fået hele to remakes.

Men det var i de lette komedier, der gjorde ham til USA’ superstjerne i 70’erne, hvor der som regel er biler, lækre damer og høj attitude til stede. Men i midt 80’erne, der synes Reynolds karriere at tag et dyk, og han var ikke længere et navn, som man kunne tjene store penge på. Hvilket er svært, når man konkurrere imod film som ‘Rambo’, ‘Star Wars’, ‘Aliens’ osv. Men på intet tidspunkt gav manden op, nej han fortsatte. Og i 1997 blev kan Oscar-nomineret for hans rolle i Paul Thomas Andersons fremragende film, ‘Boogie Nights’, som han i enden ikke selv var tilfreds med. Personligt, så huske jeg ham bedst for de to ‘Ud at kører med de skøre’ film, hvor han var et perfekt makkerpar med Dom Deluise. Her er fraklip-sekvensen fra slutningen af den første af de film, med andre stjerner, som heller ikke er hos os længere. 

Burt Raynold blev 82 år, og efterlader bestemt sit aftryk i Hollywood. En af hans sidste film, ‘The Last Movie Star’, kommer snart ud, og efter at have set traileren, så synes det som en perfekt finale og punktum på et liv fyldt med op og nedture. Tak for turen, Burt! 

 

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑