..." /> Dødsfald: Dick Miller - Filmpuls

filmnyheder

Skrevet den 1 februar, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Dick Miller

Dette er bestemt ikke en dugfrisk nyhed, men denne skribent synes at han bør nævne den gode gamle Dick Miller, som i forgårs forlod denne verden i en alder af 90.

Hvem hulen er Dick Miller?, spørger du nok. Men hvis du som mig er fan af B-film og klassisk gys, ja så ved du nok hvem han er. Karrieren begyndt i midt 50’erne, og han var ikke inde i filmbranchen alt for længe, før han krydsede sin vej med en datidig ung fyr ved navn Roger Corman. Corman, som i dag betegnes som B-filmens konge og selv er lidt af en kult figur, var en filmskaber som havde brug for folk med talent for skuespil, men som ikke krævede de store summer i løn. Ind fra sidelinjen kom Miller, der har været med i utallige af Cormans produktioner, såvel mange andre B-film.

Dick Miller i ‘The Terminator’

I slut 70’erne var der en ung fyr ved navn Joe Dante, som arbejde for Corman med at klippe trailere sammen. Han havde sine egne filmdrømme, og havde sat sig for, at samtlige hans film på den ene eller anden måde, skulle have Dick Miller med i en rolle, da han var kæmpe fan af manden. Deres samarbejde startede i start 70’erne, og Miller var med i herlige film af Dante, såsom ‘Pirahna’, ‘The Howling’, ‘The Burbs’, ‘Matinee’ og ikke mindst de to ‘Gremlins’ film, hvor han spiller rollen som han måske er mest kendt for, som taxachaufføren Murray Futterman.

Dick Miller arbejdede helt op til hans død, og efterlader klart et tomrum til den næste film, som Dante måtte instruere.

Copyright: Warner Bros. / Orion Pictures / New World

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑