filmnyheder

Skrevet den 18 marts, 2019 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: John Carl Buechler

Med mindre du er helt tosset med gyser-genren, så ved du nok ikke hvem John Carl Buechler var. Men indenfor lige denne genre var han en mester. Buechler var primært en effektmand, der har skabt mange udødelige væsner, monstre og blodige effekter. Han arbejde på titler såsom ’Re-Animator’, ’A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master’, ’Halloween 4: The Return of Michael Myers’ (såvel ’Halloween’ nummer 6), ’Ghoulies’, ’From Beyond’, ’Trancers’ og ’TerrorVision’. Men han instruerede også gyserfilm b.la. ’Troll’, ’The Dungeonmaster’, ’Celler Dweller’ og ikke mindst ’Friday the 13th Part VII: The New Blood’.

Engang i mellem dukkede han op i en lille rolle, men det var primært livet som special effekt og make-up mand, at han vil skrive sig ind i, ja hvis ikke filmhistorien, så hvert fald horrorfilmenes ”hall of fame”. Han blev 66, efter en lang kamp imod cancer.

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑