filmnyheder

Skrevet den 15 november, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Morten Grunwald

Så har det sidste medlem af Olsen Banden taget billetten. Morten Grunwald afgik desværre ved døden i går aftes, efter tids kræftsygdom. Du husker ham nok bedst for at spille Benny i ‘Olsen Banden’, med hans kække grin, hans evne til at åbne alle døre og hans specielle gangart. Grundwald var en folkekær skuespiller, og denne skribent husker ham også for hans fantastiske og morsomme roller i film som ‘Slå Først Frede’ og ‘Fem mand og Rosa’.

Grunwald blev uddannet fra Odense teaterskole i 1958, og de skrå brædder blev også hans primære fokus. Ikke nok med at han udviklede sig selv som en solid scenekunster, men senere i livet blev han også teater-direktør, for b.la. Øster Gasværk. Derudover, så medvirkede han også i sin ældre dage i film som ‘Den Sorte Madonna’, ‘Hvid Nat’ og ‘Stille Hjerte’. Grunwald efterlader sig et gloværdigt eftermæle, og han vil altid blive udødelig gjort, især med hans Benny karakter.

Tak for alle de gode øjeblikke… skide godt, Morten!

Copyright: Nordisk Film

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑