filmnyheder

Skrevet den 25 november, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Nicolas Roeg

Han ville egentlig bare have været fotograf, men han endte med at blive en af 70’ernes mest betydningsfulde instruktører. Efter en 20 års karrierer som kameramand og cinematograf, så tog karrieren alvorligt fart med debut-filmen ‘Preformance’, som også var Mick Jaggers skuespils debut. Dernæst lavede han to (for dens tid) kontroversielle film, den ene var gyseren ‘Don’t Look Now’, som stadig formår at krybe under huden på en. Den anden var Sci-Fi filmen ‘The Man Who Fell to Earth’ med David Bowie, som bestemt stadig har en original og underlig kant.

Og det med “kant”, det synes Roeg altid at have i sine film, dog ikke da han i 1990 hoppede over i børne/fantasy-universet, med filmen ‘The Witches’, som for denne skribent er en alletiders og underholdende kultfilm. Det beviste at manden også kunne lave rene mainstream-værker med et glimt i øjet. Efter den film, så tog Roeg det mere roligt, og lavede ikke flere biograffilm. Han blev 90 år, og efterlader et interessant og gloværdigt eftermæle.

 

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑