filmnyheder

Skrevet den 5 juli, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Robby Müller

Hvis du er én af de filminteresserede, der ikke kun kigge på store blockbuster-film, og fylder maven med popcorn. Ja, så er der nok en stor sandsynlighed for, at du har set en af de film, som hollandske Robby Müller har fotograferet. Manden har samarbejdet med en bred palet af store, små og ikke mindst respekterede instruktører, såsom Peter Bogdanovich, Barbet Schroeder, William Friedkin, Roberto Benigni og Lars von Trier, da han var filmede ‘Breaking the Waves’.

Han filmede også, hvad der nok er den bedste punkfilm nogensinde, ‘Repo Man’ fra 1984, men der var to instruktører, som han blev ved at samarbejder med. Den ene var tyske Wim Wenders, der red med på den daværende nye bølge af tyske film (New German Cinema) i start 70’erne, med Rainer Werner Fassbinder og Werner Herzog. Müller var en klar bidragsydre til denne bevægelse, og arbejde på mange af Wenders mest berømte film. Den anden instruktør er amerikanske, Jim Jarmusch, som havde sin egen lille fest udenfor Hollywoods massive produktions apparat, og som har lavet mange skønne små mesterværker.


Robby Müller var en vigtig fotograf og en sand legende indenfor indie-film (uafhængige produktioner), som har sat sine tydelige spor i filmens forunderlige verden, og hvis eftermæle aldrig vil blive glemt. Han blev 78 år.

Tags: , ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑