filmnyheder

Skrevet den 10 oktober, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Scott Wilson

Han er nok i dag mest kendt for sin medvirken i den populære zombie-serie, ‘The Walking Dead, som den religiøse godhjertede mand, Hershel Greene. Men Scott Wilson var en mand, som nåede at medvirke i en fandens masse film og tv-serier, før hans liv rendte ud i lørdags.

Normalt, når skuespillere starter ud, så har man en række B-film eller sæbeoperaer på sit cv. Men Wilson var fra start i blandt A-liste Hollywood. Hans aller første film er ‘In the Heat of the Night’ (på dansk: ‘I Nattens Hede’), hvor han spiller sammen med stjerner som Sidney Poitier, Warren Oates og Rod Steiger. Filmen er en mordgåde film, hvor miljøet er det stærkt raceopdelte amerikanske syd, hvor en afroamerikansk kriminal-detektiv finder fjender på flere fronter. Absolut seværdig.

Seværdig er også Wilsons anden film. ‘In Cold Blood’ er baseret på en bog af Truman Capote, der fortæller historien om det optimistiske midt-Amerika, hvor man ikke låste døren om natten, der med en nat blev blæst bagover. Det var mordet på en hel familie, der rystede nationen, og en af dem som var med til denne skrækkelige forbrydelse spilles af Wilson. Det er en utrolig velspillet og velinstrueret “true crime” film, der selv 51 år efter dens udgivelse stadig står stærkt.

Herefter bød karrieren på større og mindre roller i film som ‘The Gypsy Moths’, ‘The New Centurions’, ‘The Great Gatsby’, ‘The Ninth Configuration’, ‘The Right Stuff’, ‘Eksorcisten III’, ‘Young Guns 2’, ‘Judge Dredd’, ‘G. I. Jane’, ‘The Last Samurai’ og den koreanske monsterfilm ‘The Host’.

Scott Wilson vil blive husket som en særdeles god skuespiller, der havde en perle af alsidige roller. Hvil i fred !

Tags: ,


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑