filmnyheder

Skrevet den 12 november, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Stan Lee

Der har været tydelig for mange fans, at Marvel Comics egen faderfigur, Stan Lee, ikke har haft det godt på det seneste. Og, nu er den sørgelige nyhed så brudt ud, at Lee har forladt denne galakse for altid. De fleste kender nok ham som den ældre mand, der altid dukker op i forskellige Marvel film. Men, dette var manden som lagde grobund for en hel skare at superhelte og historier, som har underholdt millioner i gennem tiden.

Født Stanley Martin Lieber i 1922 (på Manhattan) af rumænske forældre med jødisk baggrund, og oplevede som barn den store depression i 30’erne på første hånd. Men for at flygte fra virkelighedens strabadser, så brugte Lee sin tid på at læse bøger og se film, især dem med hans store helt, Errol Flynn. Han lavede mange forskellige job, indtil han i 1939 blev assistent ved Timely Comics, hvor han langsomt arbejde sig indad, indtil det var ham som begyndte at skrive historierne.

 

Han har skabt mange af de legendariske Marvel skabninger, især sammen med Jack Kirby, som var en af de bedste tegnere der fandtes. Lee blev Marvels offentlige ansigt, og der har i lang tid alene blevet skabt en kult-status omkring ham. Han blev 95 år, men nåede at oplevede ting, som om han var 300. Her fra Filmpuls af, så ønsker vi Stan Lee en tak for det han har givet os, og stadigvæk giver, da hans kreationer stadig fortsætter med at leve i gennem film såvel tegneserierne.

Chris Evans udtaler sig på sin Twitter profil:

HVIL I FRED !

Copyright: Marvel Comics

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑