filmnyheder

Skrevet den 2 november, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Dødsfald: Torben Jensen

Hvis du har set mange danske film og serier, ja så har du garanteret stødt ind på dette ansigt flere gange. Det tilhører Torben Jensen, der havde et gloværdigt CV, og som ikke var bange for at tage “upopulære” roller. Selv havde han stemmen og måske også udseendet til at være en skurk, hvilket han spillede mange gange, men i virkeligheden var han et venligt gemyt. Bevidst søgte han udenom offentlighedens søgelys, og når han ikke var på scenen eller på filmsettet, så foretrak han fuldstændig at leve anonymt.

Torben Jensen havde fra start af fået dårlige kort. Hans opvækst var decideret forfærdeligt, med en voldelig far og mange ophold på børnehjem. Han blev uddannet fra Odense Teater i 1970, og derefter begyndt karrieren langsom at vokse, med rolle i b.la. ‘Matador’, ‘Flamberede Hjerter’ (som han vandt en Robert for bedste mandlige hovedrolle), ‘Guldregn’, ‘Høfeber’, ‘Mifunes sidste sang’ og tv-serien ‘TAXA’. For mit tilfælde, så elsker jeg ham i hans rolle i komediefilmen ‘Julefrokosten’ (1976) og dens efterfølger ‘Firmaskovturen’ (1978).

Tak for gode film og tv-minde, Torben!

Copyright: DR / Scanbox

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑