Copyright: Nordisk Film

‘DRUK’ tager publikum med storm

Publikum er i den grad tilbage i de danske biografer! Så enkel er konklusionen efter ‘DRUK’ fik premiere i 145 biografer over hele landet i torsdags. Med en lang række forrygende fem- og seks-stjernede anmeldelser i ryggen fra toneangivende medier har Thomas Vinterberg og Zentropas med spænding ventede stjernespækkede danske drama ‘DRUK’ lagt fra land med et brag af en premiereweekend. Filmen har fire dage efter premieren solgt imponerende 102.366 biografbilletter inkl. snigpremierebilletter (88.966 billetter for selve premiereweekenden og 13.400 snigpremierebilletter.)

Bedste premiereweekend for et drama i syv år

‘DRUK’ kan nu bryste sig af den bedste premiereweekend for et drama i de danske biografer siden Thomas Vinterbergs egen ‘Jagten’, der fik premiere i januar 2013. Intet andet drama i de danske biografer – dansk eller udenlandsk – har åbnet med tilsvarende salgstal siden.

En glad Thomas Vinterberg udtaler:

– Jeg er overvældet over, at danskerne tager så vel imod DRUK. Det er en afgørende film for både min familie og jeg, og vi er derfor både lettede og taknemmelige. 

Flot premiereweekend forsødet med tre fornemme priser i San Sebastián

Det har i det hele taget været en helt særlig weekend for ‘DRUK’. Lørdag aften løb filmen med tre fornemme priser på den prestigefyldte San Sebastián International Film Festival. 

Filmens fire mandlige hovedrolleindehavere Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang og Lars Ranthe modtog sammen prisen for Bedste Mandlige Skuespiller (Silver Shell for Best Actor), og derudover vandt den også Zinemaldia Feroz-prisen, der uddeles af den spanske presse for ”Bedste film i konkurrencen” samt den katolske Signis-pris. Med priserne i San Sebastián har ‘DRUK’ nu vundet fire internationale priser. Tidligere på måneden vandt den også Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig. Foruden San Sebastián har ‘DRUK’ også været udtaget til det officielle program på filmfestivalenerne i både Cannes og Toronto. 

kilde: Nordisk Film Distribution

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.