Sofa-faktor 3096 dage

dvd / blu-ray 3096 dage

Skrevet den 26 februar, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

Filmanmeldelse: 3096 dage

Sofa-faktor

‘3096 Dage’ er filmatiseringen af østrigske Natascha Kampuschs selvbiografi om årene, hun tilbragte i fangenskab hos sin kidnapper Wolfgang Priklopil.
I 1998 kidnappes den 10-årige Natascha Kampusch ved højlys dag, mens hun er på vej til skole i Wien. Gerningsmanden, Wolfgang Priklopil, holder hende fanget i et lille kælderrum under sin garage og overvåger hende konstant, men Natascha opgiver aldrig ønsket om at flygte. 8 år senere får hun chancen.

‘3096 dage’ er ikke en film, du skal finde frem, når du sætter dig godt tilrette i sofaen med popcorn og cola og er klar til at se en god film. Hvem har greenlighted det her manuskript? Og hvem mente at det var en genial ide, at skuespillerne i en tysk film om en østrigsk kidnapning skulle have britiske accenter?
Selve handlingen får dig ikke til åndeløst at proppe popcorn i munden, mens du venter i spænding på den næste scene.  ‘3096’ holder sig meget objektiv og faktabaseret til den virkelige hændelse, som om at man er bange for at træde nogen over tæerne, og det går ud over karakterudvikling, fokus i fortællingen og indlevelse i historien. Det er lidt ligesom at spise gamle, bløde popcorn. Hvis du gerne vil vide mere om Natascha Kampuschs kidnapning, så er du bedre tjent med at se en dokumentar om det eller læse hendes selvbiografi.

Extra materiale

Extra materialet består af interview med Natascha Kampusch, Sherry Hormann og Martin Moszkowicz. Derudover er der en ‘Behind the scenes’ fra settet, der viser et par scener blive optaget, samt en ‘Featurette’ med de forskellige involverede i filmen.
Interviewet med Kampusch er det mest interessante indhold på DVDen, hvor hun fortæller lidt om hendes egen oplevelse samt hvad hun synes om filmen og skuespillet…dog meget overfladisk og der er klippet lidt for meget i interviewet.

Filmanmeldelse: 3096 dage Karen Sandal Fothergill

3096 dage - DVD/Blu-Ray udgivelse d. 21. november 2013

Sofa-faktor
Extra materiale

Kort fortalt: '3096 dage' mangler fokus, en handling, og redigeringen er all over the place. 111 minutter er vand i forhold til 3096 dage, men det er alligevel 111 minutter for meget.

0.5


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑