interviews

Skrevet den 22 juni, 2018 | af Rikke Ingemann Jensen

0

Ekslusivt interview med Marijana Jankovic

Lars Von Trier havde brug for en kvinde, der både var viljestærk og fysisk stærk og valget blev Marijana Jankovic. Jankovic er kendt fra blandt andet TV2’s ‘Norskov’ i rollen som Claudia, ‘En lang historie kort’ og ‘Fuglene over sundet’. Hun er vokset op på Nørrebro og er uddannet ved Skandinavisk Teaterskole og på Skuespillerskolen ved Århus Teater. Vi fik muligheden for at interviewe hende om hendes kommende film ‘The House That Jack Built’ af Lars Von Trier.

I ‘The House That Jack Built’ følger man Jacks udvikling til at blive en seriemorder over 12 år. Mordene betegner Jack som kunstværker, og han løber store risici for at skabe det perfekte kunstværk. Filmen får premiere d. 29 november 2018.

Samarbejdet med Trier

Lars Von Trier er uden tvivl en af Danmarks mest anerkendte og berømte instruktører. Med film som ‘Antichrist’, ‘Melancholia’ og ‘Nymphomaniac’ har han chokeret både det danske og det udenlandske publikum med sine grænseoverskridende film. Der er ingen tvivl om, at Marijana Jankovic er bevidst om, at hun arbejder med en af de helt store spillere, da vi spørger indtil hendes samarbejde med Trier:

Kan du beskrive dit samarbejde med Lars Von Trier?:
“Det var egentlig meget nemt, han er en instruktør som ved præcis, hvad han vil have og brugte ikke for mange overflødige ord på at forklare det synes jeg. Jeg beundrer ham meget for al hans virke og hans mod. Så det var kort men godt vil jeg sige. Min rolle er desværre ikke så stor, så jeg fik kun lov til at arbejde med ham er par dage. Men stor respekt har jeg for Lars, ikke mindst efter at have arbejdet sammen med ham. Stor drøm der gik i opfyldelse!”

Marijana Jankovic med Lars Von trier til “The House That Jack Built” visning i Cannes ©Marijana Jankovic

Hun forklarer, hvordan hun fik tilbudt rollen på betingelse af, at hun sendte et lille bånd som audition. Hvad båndet indeholdt, gik hun ikke i detaljer med, men rollen krævede, at hun var fysisk stærk, hvilket hun beviste, at hun var. I forbindelse med optagelserne fik hun mulighed for at filme med en af filmens helt store stjerner: den amerikanske skuespiller Matt Dillon:

Filmen har et lille med anerkendt cast, der blandt andet består af Matt Dillon, Uma Thurman og Riley Kenough. Hvordan var det at spille med i en film sammen med disse store hollywoodstjerner?:

“Jeg havde kun fornøjelsen af at spille sammen med Matt Dillon. Han er en fantastisk skuespiller og vidunderlig kollega.”

Reaktioner på ‘The House That Jack Built’

Det kommer ikke som et chok at Lars Von Triers nye film har skabt kontrovers, og den blev modtaget med voldsomme reaktioner under visningen til Cannes Film Festival. Den blev modtaget af klapsalver men under visningen siges der at 200 udvandrede på grund af dens voldsomme scener. Filmen er både blevet omtalt som genial og vanvittig, men de blandede anmeldelser rør ikke Jankovic:

Matt Dillon i “The House Thart Jack Built” ©Christian Geisnæs

“Jeg forholder mig sjældent til anmeldelser om de er dårlige eller gode. Jeg kan godt lide at holde fast i mine egne meninger og indtryk. I dette tilfælde havde jeg en god biografoplevelse med THTJB (red. The House That Jack Built). Jeg synes, at det er en interessant film, underholdende, tankevækkende og sjov! At der så er nogen der vælger at gå, og andre vælger at svine den til kan sgu ikke rigtig rokke ved min oplevelse. Min generelle oplevelse i Cannes både før og efter filmens visning var ret positiv. Så der er en balance, heldigvis!”

Som hun selv påpeger vil det ikke være en Lars Von Trier film uden den var lidt grænseoverskridende.

Fremtidens projekter

Der er ingen tvivl om, at Marijana Jankovic har en lys fremtid som skuespillerinde, og forhåbentlig vil ‘The House That Jack Built’ få udlandet til at lægge mærke til hende. Lige nu står den blandt andet på kortfilm og TV-serier.

Hvilke projekter arbejder du på for tiden?

“Jeg har lige færdiggjort min egen kortfilm ‘MAJA’ som jeg har skrevet, instrueret og spiller med i.
Den er lige blevet shortlistet til Robert Prisen for Bedste Kortfilm, så jeg er glad og stolt og håber den også bliver en af de 5 nominerede! Så optager jeg 3. sæson af Bedrag”

Headerbillede af HEIN photography

Tags: , , , , ,


Om skribenten

20-årig medievidenskabsstuderende der elsker film og tv-serier. Har en stor forkærlighed for John Hughes film og alt med Leonardo Dicaprio.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑