Vi ser nærmere på end-credit scenen efter ’Guardians of the G..." /> End-credit scenen til ’Guardians of the Galaxy’ - Filmpuls

pulsen Guardians of the Galaxy

Skrevet den 6 august, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

End-credit scenen til ’Guardians of the Galaxy’

Vi ser nærmere på end-credit scenen efter ’Guardians of the Galaxy’. Læs ikke videre, hvis du ikke har set/gerne vil vide mere om end-credit scenen!

Jeg havde regnet med en lidt større afsløring såsom et hint til den kommende handling for ‘Guardians of the Galaxy 2’ eller ‘Avengers: Age of Ultron’. Men joke’s on me og resten af folkene, der blev siddende i salen. Forvante som vi er til, at Marvel giver os en godbid, der skal få os til at glæde os til en kommende Marvel film.

End-credit scenen viser os Benecio Del Toros Taneleer Tivan aka The Collector sidde i stumperne af hans imponerende kollektion, mens han drukner sine sorger i en selvlysende cocktail. Hunden Cosmo (bonusinfo: i tegneserierne er Cosmo kontaktperson for ’Guardians of the Galaxy’) trøster ham med slik i ansigtet, da en tør stemme afbryder: ’Why do you let him lick you like that?’.
Cut til en and, der minder en smule om Anders And/Fætter Højben. What the duck??!!

Hvem er anden?

Anden hedder Howard the Duck, og er en lidet kendt skabning af Steve Gerber og Val Mayerik, som så dagens lys i 1973 som en sekundær karakter i tegneserien ’Man-Thing’. I 1976 fik han sin egen tegneserie ’Howard the Duck’, som til tider fungerede som en satirisk, spydig, sjov og meta-agtig kommentering og kritik af Marvel Universet. I 1986 fik han endda sin egen spillefilm produceret af George Lucas: ’Howard the Duck’ (som vi ikke taler mere om).

Howard The Duck Movie

Howard Who?

Howard hører hjemme på Duckworld, hvor han er lidt af en taber og outsider. Duckworld er meget lig jorden, her er det blot talende ænder, der hersker over planeten. Howard ender på Jorden, nærmere bestemt Florida Everglades, da dæmonen Thog prøver at smelte alle virkeligheder til én, som han kan kontrollere. For at stoppe Thog går han sammen med Barbaren Korrek, Jennifer Kale, Dakimh the Enchanter og Man-thing. Herefter bliver han transporteret til Cleveland, Ohio, hvor han prøver at løse forskellige mysterier og kæmper mod forskellige skurke, som ofte er parodier på eksisterende skurke.
Han har ikke nogen særlige superkræfter, men det er blevet hintet i tegneserien, at han har en eller anden form for magisk evne.

Howard The Duck Comic

Hvad betyder den end-credit cameo så?

Marvel har for vane at bruge deres end-credits til at tease en kommende film (Nick Fury i Iron Man, Tony Stark i The Incredible Hulk, Mjølner i Iron Man 2, Loki og Tesseracten i Thor, Furys mission til Captain America i Captain America, Thanos i The Avengers, The Collector i Thor 2, Thor bliver på Jorden i Thor 2, Quicksilver og Scarlet Witch i Captain America: Winter Soldier).
Andre gange har end-credit scenen bare været tilføjet for være anderledes eller give et godt grin (Shawarma i The Avengers, Psykologen Banner i Iron Man 3).

Efter al sandsynlighed hører Howards cameo til i den sidste kategori. Marvels film planer er ret booket med ‘Ant-Man’ (2015), ‘The Avengers: Age of Ultron’ (2015), ‘Captain America 3’ (2016), ‘Doctor Strange’ (2016), ‘Guardians of the Galaxy 2’ (2017), ‘Thor 3’ (??) og ‘The Avengers 3’ (??).
Scenen virker derfor mere som en tribute til Steve Gerber (som døde i 2008 og bliver af mange betragtet som en af de vigtigste fofattere  bag Guardians of the Galaxy) og Howard the Duck (som ikke altid har haft det let med Disney søgsmål, filmen-som-vi-ikke-nævner, og som Gunn selv har sagt, at han er stor fan af….altså tegneserien, ikke filmen).

Så lad os bare nyde, at ‘Guardians of the Galaxy’ havde endnu en skæv overraskelse i ærmet.

Tags: ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑