filmunivers

Skrevet den 30 april, 2018 | af Sarah Genevey

0

Et gensyn med ‘Terkel i knibe’

Husker du Terkel, sjetteklasseren med tandbøjle og nervøse træk? Eller hans ven Jason, ham, der altid render rundt med et jernrør – fordi han er fra Albertslund – og ej at forglemme pædagogiske Arne og den dedikerede dyreven Gunnar?

Jeg vil vædde med, at du tænker tilbage på Anders Matthesens tegnefilm ‘Terkel i knibe’ med lige dele glæde og savn. Jeg har i hvert fald ikke tal på, hvor mange gange jeg selv har set filmen gennem tidens løb. Når der skråles “navnet det er Arne, og jeg kan li’ musik” så synger jeg med på hver en efterfølgende linje, som er nøje memoreret i min hjerne, ligesom ‘Ta’ og fuck af’ også ligger højt oppe på min hitliste.

Og ja, nu skal jeg nok lade være med at trække den længere – den gode nyhed er, at ‘Terkel i knibe’ nu bliver lavet til en vaskeægte musical, nemlig ‘Terkel The Motherfårking Musical’, som får premiere i Tivolis Koncertsal februar 2019. Derefter tager teaterforestillingen på turné rundt omkring i landet.

Skuespillerne er stadig ikke blevet offentliggjort, og det er også uvist i hvor høj grad forestillingen kommer til at holde sig til den originale fortælling med de originale sange og replikker.

Det er godt nok ikke en ny film, men jeg synes, at det lyder som et spændende projekt. Jeg glæder mig til at se, hvordan man får overført Anders Matthesens univers til teaterscenen, så det bliver genkendeligt for fans men samtidig nyskabende.

Billede: Nordisk Film

Tags: , ,


Om skribenten

Jeg elsker gyserfilm, både de gode og de dårlige, og bruger lidt for meget tid på at se alle mulige slags tv-serier. Jeg vil underholdes, frastødes og overraskes, og så lægger jeg især vægt på den gode historie.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑