Copyright: Nordisk Film

European Film Awards giver topnomineringer til ‘DRUK’

Den internationale succes for Thomas Vinterberg og Zentropas ‘DRUK’ fortsætter med uformindsket kraft. Således har European Film Awards – Europas svar på Oscar-uddelingen – på et netop overstået pressemøde offentliggjort de nominerede til European Film Awards 2020. Og her indtager ‘DRUK’ én af de absolutte hovedroller, hvor den er er nomineret til følgende fire af de største priser:

  • DRUK for Bedste Europæiske Film
  • Thomas Vinterberg for Bedste Europæiske Instruktør
  • Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm for Bedste Europæiske Manuskriptforfatter
  • Mads Mikkelsen for Bedste Europæiske Skuespiller

Thomas Vinterberg vandt i 2012 sammen med Tobias Lindholm prisen for Bedste Europæiske Manuskript for ‘Jagten’.

European Film Awards er en årlig pris, som uddeles af European Film Academy, der er en sammenslutning af europæiske filmskabere og filmprofessionelle. Priserne gives for særlige udmærkelser for europæisk film. Det er den 33. udgave af European Film Award og afholdes i år virtuelt fra European Film Academys hovedsæde i Berlin den 9. – 12. december.

International prisregn

Internationalt har ‘DRUK’ allerede vundet flere priser. Først vandt den

Prix des Cinémas Art et Essai (Art House Cinema-prisen) i Frankrig. Siden vandt den prisen for Bedste Mandlige Skuespiller til de fire hovedrolleindehavere på San Sebastián International Film og to andre spanske priser, og senest vandt den hovedprisen på London Film Festival. Den har ligeledes været udtaget til det officielle program til filmfestivalerne i både Cannes og Toronto.

Herhjemme fortsætter ‘DRUK’ sin sejsgang i biograferne. Nu har filmen rundet hele 719.644 solgte billetter.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.