Fenar Ahmad er instruktøren bag det populære actiondrama Fenar Ahmad filmatiserer Valhalla-tegneserien - Filmpuls

filmnyheder

Skrevet den 16 maj, 2017 | af Line F. Svare

2

Fenar Ahmad filmatiserer Valhalla-tegneserien

Fenar Ahmad er instruktøren bag det populære actiondrama ‘Underverden’, som havde premiere i år. Han har ligeledes instrueret filmen ‘Ækte vare’ fra 2014. Men nu er det et lidt anderledes miljø som Ahmad kaster sig over: nemlig fantasy-tegneserien ‘Valhalla’.
‘Valhalla’ er skabt af tegneren Peter Madsen og forfatterne Henning Kure og Hans Rancke. Tegneserien handler om de nordiske guder, og fortæller mange af de gamle fortællinger. Det første bind udkom i 1979, og bind nr. 15, som er det sidste, udkom i 2009. I 1986 kom en tegnefilm-filmatisering, som også bærer navnet ‘Valhalla’.

Fenar Ahmad har talt med Ekko om sit kommende projekt, og udtaler følgende:
”Det er et drømmeprojekt. Jeg vidste ikke noget om nordisk mytologi som lille. Jeg havde ikke danske forældre til at fortælle mig om de ting, så tegnefilmen Valhalla var en måde at forstå det danske ophav. Jeg forstår ikke, at ingen har taget fat i den igen, og jeg turde ikke drømme ikke om at lave den før Underverden. Men nu kan det lade sig gøre, så vi er i fuld gang med at levendegøre Quark, Odin, Thor, Loke og hele banden. Man får noget fra tegnefilmen og mere til. Tegnefilmen er jo kun lidt over en time, og det her bliver en to timer lang eventyrfilm. Forestil dig, hvis Pans labyrint, Brødrene Løvehjerte og The Revenant fik et barn sammen!”

Fenar Ahmad er allerede i gang med manuskriptet sammen med Adam August.
Og så er der allerede tilknyttet en skuespiller til filmen. Roland Møller skal spille Thor!

Ahmad har også en vision i forhold til børnefilm, som han mener er blevet for kedelige og mangler eventyr. ”Børnefilm er blevet sådan nogle realistiske ting om børn, der går i skole og bor på Vesterbro. Jeg savner fantasien, jeg savner Tarzan Mama Mia, Otto er et næsehorn, Brødrene Løvehjerte og Hodja fra Pjort– al den fantasi og leg, som børnene er blevet frarøvet. Nu skal de pludselig lege voksne.”

Du kan læse Fenar Ahmad fortælle mere om projektet på Ekkofilm.dk

Hvem glæder sig??!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone

Tags: , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et interessant plot eller spændende karakterer. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.2 Responses to Fenar Ahmad filmatiserer Valhalla-tegneserien

  1. Line F. Svare says:

    nøøøøj hvor er det spændende hvor er det spændende!! Har sådan ventet og glædet mig til at høre hvad det var for et eventyr som Fenar Ahmad ville kaste sig over! Men havde da ikke forventet noget så stort. Iiiih hvor er det spændende!

  2. jacqueline says:

    ej jeg ka ikk vente tror det bliver godt, jeg har været vild med valhalla og nordisk mytologi siden slutningen af 2014. men nogne gange ka film som er baseret på en gamle tegnefilm være dårlig men da jeg var lille så jeg tit mange af dem som scooby doo,asterix og garfield og dem ka jeg stadig godt lide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑