Sommer hænger normalt sammen med hygge udenfor i sommersolen og varm..." /> Film du kan glæde dig til resten af 2016 - Filmpuls

pulsen

Skrevet den 20 juli, 2016 | af Line F. Svare

0

Film du kan glæde dig til resten af 2016

Sommer hænger normalt sammen med hygge udenfor i sommersolen og varmen, med en is i hånden eller en dukkert i havet – og det gode vejr hænger normalt ikke sammen med en tur i biografen. Derfor vælger filmdistributørerne som regel ikke at sætte de helt største film og filmprojekter på programmet i sommerferie-måneden (ja ja… jeg ved godt at både Star Trek, Jason Bourne og Tarzan har premiere i juli).
Og selvom vejret måske siger efterår, så må du desværre vente lidt endnu, på at det bliver rigtig filmregn! Så når du nu sidder indenfor med en kop te foran computeren/telefonen/ipaden, og er ked af vejret og undrer dig over hvor sommeren blev af, vil vi nu give bud på hvad du faktisk kan drømme dig hen til og glæde dig til: nemlig de mest ventede film, den sidste halvdel af året. Og bare rolig, der er en del allerede i august!

Til superhelte-fanen

film7

Foto: Warner Bros.

Suicide Squad
11. august

DC comics prøver at opnå succes med deres film, som kan måle sig med Marvel (se vores debat om Marvel vs DC). Denne gang med hvad virker som en fed konstellation: nemlig en film om en lang række kendte DC skurke som skal samarbejde.
Promotionen har nok været lidt for voldsom, og det virker til tider desperat. Men det bliver spændende at se, om Jared Leto kan gå i de store fodspor, og komme med en ordentlig portrættering af Jokeren. Og mon Margot Robbie formår at nå den perfekte balance, så vægten hælder mod genial fremfor anstrengende, når hun skal spille Harley Quinn? Det er klart en film, som der er mange forventninger til, og som kan gå i mange retninger. Vi glæder os til at se hvor den lander.

film6

Foto: Marvel studios

Doctor Strange
3. november

Her finder vi så DCs modstander Marvel, som de seneste år har fundet opskriften på populære franchises. Især når det kommer til solo-film med nye karakterer, er det gået dem godt (de er begyndt at halte lidt med deres Avengers), og det er derfor spændende at se hvad Doctor Strange-figuren kan.

Det er Benedict Cumberbatch som spiller lægen der kommer ud for en bilulykke og efterfølgende opdager at der findes flere dimensioner og magiske verdener. Og så er der endda en dansk skurk med, i form af Mads Mikkelsen. Så ud fra rollelisten, burde det love godt. Vi håber på en masse mystik og spænding. Måske bliver den her film lidt mørkere end de foregående Marvel-film? Vi må se.

Til fantasy-nørden

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children
29 september

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children

Foto: Jay Maidment

Er tiden løbet fra Tim Burton? Det spørgsmål spurgte vi i en artikel tilbage i april. Det spørgsmål kan man måske få svar på i denne kommende film. ‘Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children’ handler om et børnehjem med meget specielle børn, der alle har overnaturlige evner. Det hele ser ret syrret ud. Mon Tim Burton kan få overført sit skøre sind og sine talenter for at skabe specielle universer, over på denne film? Vi håber det bliver hans helt store come-back! Materialet er der i hvert fald: Forfatteren til den populære bog, som filmen er en filmatisering af, skabte historien ved at lade sig inspirere af mærkelige fotografier.

film5

Foto: Warner Bros.

Fantastic beasts and where to find them
17. november

Der er ikke nogen tvivl om, at dette må være en af årets mest ventede film. En hel generation er vokset op med Harry Potter bøgerne og filmene, og Harry Potter er blevet en af de største franchises nogen sinden. Derfor er der meget høje forventninger fra alle sider, når det kommer til denne spin-off film, som foregår mange år før Harry Potter-historien. Det er den første film i en trilogi med Eddie Redmayne i hovedrollen. Mon ‘Fantastic beasts and where to find them’ kan fange den hel rigtige Harry Potter-sjæl, som vi alle længes efter at få mere af?

Til den der søger spænding

film4

Foto: Lionsgate

The Woods
15. september

En gyserfilm om en gruppe unge studerende der er ude i skoven for at campere, og opdager de ikke er alene.
Filmen er i found-footage-stil, så kameraet er håndholdt og rystet og det ser ud som et rigtig menneske (kameramænd er ikke rigtige mennesker), altså en rolle i filmen, har filmet det med et kamera i hånden.
Filmen har fået en del omtale, og skulle være den nye helt store gyserfilm, og seriøst uhyggelig. Vi er spændt på at se, om filmen kan leve op til forventningerne.

film3

Foto: Columbia pictures

The Shallows
18. august

Har du vandskræk så er det vidst ikke lige filmen for dig. Surfer vs. haj, forklarer egentlig meget godt plottet. Der er samtidig noget for dem der er til kvinder, i form af smukke Blake Lively i bikini, og samtidig også en badass woman at blive imponeret over. ’The Shallows’ ser rimelig intens og meget spændingsfyldt ud, og har fået rigtig gode anmeldelser i USA.

.


702Kvinden i toget

3. november

Filmatiseringen af den enormt populære krimi-bog ’Kvinden i toget’. Emily Blunt spiller pendleren Rachel, som hver dag kører den samme rute med toget. Hver dag ser hun et par i et hus som toget kører forbi. En dag ser hun noget chokerende i huset, og kvinden er væk den næste dag. Det specielle ved filmen (og bogen) er at kvindens forsvinden bliver fortalt fra tre forskellige synsvinkler. Filmen ser ud til at minde lidt om ‘Gone Girl’ i sin stil. Man kan håbe på en lige så spændende thriller, med overraskelser og gåder. 

Til den med en barnlig sjæl

Find Dory
25 august

Finding dory

Foto: Disney/Pixar

Det er 13 år siden Pixars fantastiske tegnefilm ’Find Nemo’ havde premiere. Nu kommer efterfølgeren som handler om den glemsomme fisk Dory. Efter så mange år, er det svært helt at vide hvad man skal forvente. Men et must see er det helt klart, og helst i den originale version med Ellen Degeneres. Der er vidst heller ikke nogen tvivl om, at Dory var det mest underholdende og den mest elskværdige karakter i ‘Find Nemo’. Vi håber det bliver et glædeligt gensyn, med masser varme og god humor.

Til den der vil have drama og humor

captain fantastic

Foto: Scanbox

Captain Fantastic
4. august

Viggo Mortensen i rollen som en far med seks børn, som lever i skoven. Børnene har aldrig været del af samfundet, men familien må nu begive sig ind i den ukendte verden. Det ser ud til at være en enormt hjertevarm og rørende film, med en overflade af nede på jorden-humor. Filmen har fået virkelig gode anmeldelser og især Viggo Mortensen har fået meget ros.

Til den der er nysgerrig på hvad vi selv kan præstere

film 1

Foto: Thomas Marott

I blodet
15. september

Et intenst portræt af København og det at være ung i 20’erne. Filmen er Rasmus Heisterbergs instruktørdebut, men han har et imponerende manuskripforfatter-CV med bl.a. ‘Fasandræberne’, ‘En kongelig affære’, ‘Mænd der hader kvinder’ og ‘Kongekabale’.
’I blodet’ ser dog ud til at være mere nede på jorden og nærværende end de førnævnte store dramaer. Filmen synes at være et meget virkelighedstro billede af ungdomslivet i København, og kunne have en stil som minder om Joachim Triers ’Oslo 31. august’.

film2

Foto: Christian Geisnæs

Fuglene over sundet
27. oktober

Et historisk drama med David Dencik, Danica Curcic, Nicolas Bro, Lars Brygmann og Mikkel Boe Følsgaard. En film om danske jøder der flygter til Sverige. Bestemt et interessant emne for de historieglade, men også oplagt til at skabe en forhåbentlig spændende film, som man kan sidde og bide negle til.

 

Til sci-fi elskeren

rogue one

Foto: Jonathan Olley & Leah Evans

Rogue One: A Star Wars Story
14. december

Siden Disney overtog Star Wars, har der været godt gang i pengemaskinen, og nu får vi allerede en Star Wars film igen, med kun ét år siden den seneste. Men I hører i hvert fald ikke os klage. Det er den første Star Wars spin-off film. Selvom vi måske ikke forventer så meget af den, som hovedhistorien i Star Wars, så er det da enormt spændende at se om den kan komme på niveau med ‘The Force Awakens. Rogue One’ foregår mellem episode 3 og 4, og er altså lige før handlingen i ’Star Wars: A new hope’ hvor vi mødte Luke, Lea, Han Solo og Darth Vader for første gang. Rogue One handler om en oprørsgruppe som forsøger at stjæle tegningerne til Dødsstjernen. Og så er Mads Mikkelsen også med! Vi glæder os enormt, og er virkelig spændte på hvad der kan præsteres.

passengers

Foto: Eric Charbonneau

The Passengers
22. december

En film, hvor Chris Pratt og Jennifer Lawrence er alene på et rumskib. Der skal vidst ikke så meget forklaring til. Hvem vil dog ikke se på disse dejlige og dygtige mennesker spille overfor hinanden i et intenst drama, hvor ingen andre mennesker kommer i vejen? Vi siger ihvertfald, ja tak, ind til videre lyder det bestemt som en biograftur værd. Instruktøren bag er Morten Tyldum som også har instrueret ‘The Imitation Game’. Filmen handler om et rumskib fyldt med folk i dvale på vej til en planet, hvor de vil vågne. Der er en fejl, og to mennesker vågner før tid, og kan se et helt liv foran sig, alene på rumskibet som først ankommer til planeten når de er gamle. Det er dog svært ind til videre helt at have forventninger til filmen, da vi hverken har trailer eller billeder endnu. Men Pratt og Lawrence sammen, instrueret af Tyldum lover godt, klart en film der skal ses.

Hvilke film glæder du dig mest til at se?

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑