pulsen

Skrevet den 14 september, 2018 | af Line F. Svare

0

De her film glæder vi os til at se på årets CPH PIX!

Den københavnske filmfestival CPH PIX åbner den 27. september og fortsætter hele vejen til den 10. oktober. Lars von Triers nyeste film ‘The House That Jack Built’, åbner festivalen med sin store Danmarkspremiere. Filmen vises både den 26. og 27. september, men begge forestillinger er allerede udsolgt. Der er tilgengæld masse andre spændende film, som du stadig kan nå at få billetter til. Her kommer vores liste over de film, vi tror kan give en god oplevelse. Hvis du ikke er tilfreds med vores arbejde, kan du også selv tage et kig i festivalprogrammet.

2001: A Space Odyssey

Det ultra ikoniske og fantastiske Stanley Kubrick mesterværk vises i CinemaxXs IMAX sal. Har du ikke set denne klassiker, så vil du uden tvivl få dig noget af en oplevelse i dette kæmpeformat. Har du set den, så er det en perfekt mulighed for at få den genset.

Filmen vises hver dag fra d. 27. september til og med den 3. oktober. 

A Bluebird in My Heart

Roland Møller stormer derudaf i udlandet for tiden (dog ofte i den samme type roller). Med denne film, har han fået sin første udenlandske hovedrolle. Og han spiller endnu en gang en kriminel – denne gang en tidligere fange, Danny, som bliver løsladt og bor på et øde motel. Da en pige overfaldes, kan han dog ikke lade være med at reagere. Filmen er båret af Roland Møllers præstation og Dannys indre kamp. Det er enormt spændende at se hvordan Møller klarer denne opgave.

Filmen vises d. 8. og 10. oktober.

Cutterhead

‘Cutterhead’ er en af filmene under debutant-kategorien. CPH PIX  præsenterer 10 film af debutterende instruktører, som er med i konkurrencen New Talent Grand PIX.  ‘Cutterhead’ er instrueret af danske Rasmus Kloster Bro, og handler om en journalist som er nede og besøge metrobyggeriet i København, men ved et uheld bliver fanget i en luftsluse dybt under jorden. Handlingen foregår næsten kun på denne ene location, og lyder enormt nervepirrende.

Filmen vises d. 28. september og 3. oktober. 

First Reformed

Præsten Ernst Toller har en tragisk fortid og er fyld med dårlig samvittighed. Han opsøges af en ung kvinde, som er nervøs over sin mand, som er radikal miljøaktivist, og denne samtale bringer Ernst fortid frem. Filmen har fået flotte anmeldelser, og virker intens og spændende. CPH PIX beskriver den som; “En actionfilm instrueret af Bergman”, og så kan man ikke andet end at blive enorm nysgerrig!

‘First Reformed’ kan ses 27. september samt 2. og 8. oktober.

Girl

‘Girl’ handler om ballerinaen Lara som er født dreng, men identificerer sig som pige. Alle accepterer hendes identitet som kvinde, men hendes krop, som er en ung drengs, sætter forhindrer for karrieren som ballerina. Jeg synes den her film både lyder til at fortælle en enormt rørende og medrivende karakterfortælling, samtidig med den behandler et meget aktuelt og interessant emne. Og hvem elsker ikke bare en god coming-of-age fortælling?

Filmen vises d. 29. september og 3. oktober.

Kriger

De viser de to første afsnit af Christoffer Boes tv-serie ‘Kriger’. Serien handler om en hjemvendt soldat med krigstraumer, et emne jeg altid synes er enormt rørende, vigtigt at sætte fokus på og så føles det nok for de fleste tæt på. Christoffer Boe er en meget visuel spændende instruktør, og jeg er vildt nysgerrig på at se hvad han kan gøre med serie-mediet!

‘Kriger’ vises d. 1. oktober. 

Lifeboat

Et kærestepar sejler i det græske øhav da de finder en syrisk flygtning i havet. Hun kommer ombord på deres skib, og hurtigt opstår der drama blandt de tre mennesker. En begrænset setting er altid godt brændstof til et rigtig spændende psykologisk karakterdrama. Rollelisten består kun af tre skuespillere og tæller svenske Sofia Helin (Saga i ‘Broen’), norske Pål Sverre Hagen (‘Flaskepost fra P’) og tyrkiske Sebnem Hassanisoughi.

‘Lifeboat’ vises d. 1. og 4. oktober.

Michael Inside

Rikke så ‘Michael Inside’ da hun deltog i Giffoni Film Festival, og filmen sidder stadig i hende. Denne smukke og barske irske film, om en ung mand som ender i fængsel, er uden tvivl en anbefaling værd. Filmen viser et billede af hvor hårdt det er at komme ud af miljøet og kæmpe mod den sociale arv.

‘Michael Inside’ vises d. 29. september samt den 3. og 7. oktober. 

Unge Astrid

‘Unge Astrid’ handler om Astrid Lindgren som ung. Lindgreen spilles af fantastiske Alba August (læs vores interview med hende her). Filmen fortæller, med lidt fri fortolkning, hvordan Lindgreen blev til den hun var – nemlig en af de mest ikoniske børneforfattere og skaberen af Pippi Langstrømpe, Emil fra Lønneberg og Brødrene Løvehjerte.

‘Unge Astrid’ vises d. 30. september. 

ROMA

Alfonso Caurón er en af de bedste der arbejder i branchen. Du kender ham som instruktøren bag ‘Gravity’ og ‘Children of Men’. Hans drømmeprojekt siden 2006 er nu endelig realiseret og det ser fandens flot og personligt ud. Filmen er baseret på Cuaróns egen opvækst og følger en familie i Mexico Citys Roma-kvarter. Instruktøren har også selv været filmfotograf på filmen.

Filmen vises d. 10. oktober.

Searching

Davids datter forsvinder pludseligt, og da hun ikke bliver fundet af polititet, hacker han hendes computer. Filmen fortælles kun gennem skærme – computere, telefoner osv, som var det hele en screen-optagelse af skærmene. Vi ser kun skuespillerne, igennem webcames og videoer (se traileren nedenfor). Det er ikke en ny “opfindelse” – det er bl.a. set i en episode af ‘Modern Family’. Men jeg synes stadig det er en underholdende og fed måde at lege med filmmediet, og jeg har ikke set det nok gange endnu, til at jeg er blevet træt af det. Samtidig så tror jeg, at ved at fortælle historien gennem genkendelige medier, som vi stirrer ind i hver dag, at den her krimi-historie får en speciel virkeligheds-følelse.

‘Searching’ vises d. 28. september, 2. og 6. oktober. 

Billede copyright:  Warner Bros, Subotica Entertainment, Falcon Films, Trust Nordic

Tags: ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑