pulsen

Skrevet den 16 september, 2018 | af Jakob Sørensen

0

Film som skribenten ser frem til i 2019 – Del 1

Biografåret 2018 er slet ikke omme endnu, men vi har indtil videre haft overraskelser såvel skuffelser. Dette år har været et godt økonomisk år for filmstudierne, ikke mindst Disney, der på nær ‘Solo: A Star Wars Story’, har tjent det man på moderne dansk kalder “boksen”. Men med et blæsende efterår i sigte, så synes det næste år at titte frem lige ved hjørnet, og dermed næste års filmkatalog.

Vi har alle sammen hver vores favoritter, men lad os kigge på en lille bunke af de film, som denne skribent ser frem til.

Nosferatu – Premieredato: ?

Denne skribent er helt bidt af vampyrer! Så derfor glæder jeg mig naturligt til den anden genindspilning af F.W. Murnau’ tyske stumfilms mesterværk, ‘Nosferatu’. Denne film var den første filmatisering af Bram Stokers novelle ‘Dracula’, men pga. copyright, så lavede man navnene og stederne om, så det hele blev mere “germansk”. I 1979 lavede Werner Herzog sin egen version, som i mine øjne er lige så meget en klassiker som originalen fra 1922. Men nu skulle der meget snart gerne komme en ny version ud. Denne gang er det ikke tyskere, men amerikanere der står bag projektet. Filmen skulle være en relativ “low budget” film, og bliver ikke udgivet af et større filmstudie. Karakterene har de samme tyske navne som i originalen, og filmen bliver nok et slags kærlighedsbrev til Murnau’ film. Personligt, så håber jeg på en meget atmosfærisk blodsugerfilm, der får min indre vampyrfan til at gnidde sig i hænderne. Det jeg dog er mest interesseret i er, at vampyren spilles af Doug Jones. Jones er en meget dygtig skuespiller og har spillet diverse monstre og særlige væsner flere gange i sin karriere, især for Guillermo del Toro. De to har arbejdet meget sammen, og sidst spillede Jones havmanden i den Oscar belønnede film, ‘The Shape of Water’.

HELLBOY – Premieredato: 10/1

Apropos Guillermo del Toro, så instruerede han to ‘Hellboy’ film, med Ron Pearlman i hovedrollen. Fans har flere gange sukket efter en tredje film, og det får de nu. Men, det er hverken en fortsættelse, instrueret af del Toro og har Pearlman i hovedrollen! Dette har gjort tilhængerne af de oprindelig film lidt gale i hovedet, men lad os nu se, hvad det nye team har at byde på. Den næste ‘Hellboy’ film er instrueret af britiske Neil Marshall, der bedst er kendt for film som ‘Dog Soldiers’, ‘The Decent’ og ‘Doomsday’. Som den røde djævlehelt, ser vi David Harbour, der lige nu mest er kendt for sin medvirken i serien ‘Stranger Things’. Vi ved ikke så fantastisk meget om filmen, andet end, at vores helt drager til England for at kæmpe imod en heks, der går under navnet, The Blood Queen. Derudover, så kan det glædeligt meddeles, at filmen får en såkaldt “R-Rating”, hvilket betyder, at der er fri kabale for blodsprøjt og bandeord.

Glass – Premieredato: 17/1

Efter en stribe af gudjammerlige dårlige film, så er instruktøren M. Night Shyamalan vendt tilbage til topform. Hans næste film hedder ‘Glass’, og er en efterfølger til både ‘Unbreakable’ og ‘Split’. Filmens trailer ser ufattelig interessant ud, og det bliver spændende at se, hvordan i alverden Shayamalan kan sammensætte universet fra hans to forgående film. GLÆDER MIG!

John Wick 3: Parabellum – Premieredato: 16/5

Dette bliver højst sandsynligt det sidste kapitel i ‘John Wick’ sagaen, for Keanu Reeves har udtalt, at han ikke er interesseret i at gøre dette til en film-franchise. Plottet foregår direkte efter 2’eren, og nu er Wick en jaget mand med en skyhøj prissum på hans hoved. Denne skribent er hvert fald spændt, da man finder disse film yderst tilfredsstillende. Ja, det er halv-hjernedødt action, med plot som er tyndere end papir, men alligevel så har de to forgående film været så godt opsat, at man ikke kan lade være med at elske disse film. Måske er en anden årsag, at filmene har en slag neon-noir følelse over dem, som gør stilen tillokkende. Den danske fotograf Dan Lausteen vender tilbage bag ved kameraet, så nu er det bare med at vente til Maj måned.

Pet Sematery – Premieredato: 18/4

Filmatisering af Stephen Kings roman, der har den “originale” danske titel: ‘Ondskabens Kirkegård. Derudover, så er dette også et remake af Mary Lamberts film fra 1989, der stadig synes at være en af de bedre filmatiseringer af en King novelle. Historien handler om en familie der flytter ud på landet, og finder ud af, at de bor tæt ved en dyrekirkegård, som ligger ved en indiansk begravelsesplads. Sådan noget burde ikke alamere folk, men snart bliver familieidyllen godt og grundlig ødelagt! Ja, jeg er ikke hel lun på idéen om en genindspilning, men filmen har solide skuespillere på rollelisten som Jason Clarke og John Lithgow, hvilket gør mig optimistisk.

 It: Chapter Two – Premieredato: 5/9

Endnu en genindspilning af en Stephen King novelle, men også en fortsættelse til sidste års gyser-hit. Jeg var i starten lidt lunken ved idéen om et remake, men efter jeg så det første kapitel af ‘IT’ sidste år, ja så blev mine dårlige forventninger gjort til skamme. For det viste sig at være en yderst solid gyserfilm, men det rette hold af unge skuespiller og svenske Bill Skarsgård som en skræmmende Pennywise (kloven). Nu er børnene fra 1’eren blevet voksne, og bliver spillet af Hollywood-stjerner, der skal se frygten i øjnene og gøre det af med det onde…. en gang for alle.

The Addams Family – Premieredato: Oktober måned

Har altid været kæmpe fan af Familien Addams, både serien fra 60’erne og ikke mindst de to første film fra 90’erne. Derfor, så har jeg altid set frem til den dag, hvor familien igen ser dagens lys, selvom de selv foretrækker at være i mørket, hvor de kan folde sig ud i deres skøre hjem, og drive naboerne til vanvid. Den nye film er en animationsfilm, og bliver lavet af de selv samme folk, der gav os ‘Grusomme Mig’ filmene. Jeg håber på en yderst morsom film, der gerne må have en kant af det morbide, for ellers er det ikke den samme familie.

Zombieland 2 – Premieredato: 17/10

Tilbage i 2009, der faldt jeg pladask for den første ‘Zombieland’ film. Det hele synes at fungere, og alt i alt så var det en ganske fremragende gyser-komedie. Ruben Fleischer, der snart udkommer med filmen ‘Venom’, ja han vender tilbage som instruktør. Det samme gør holdet af skuespillere, så glæd dig b.la. til at se den Twinkie-gale Woody Harrelson, der sammen med Emma Stone og Jesse Eisenberg må stå sammen midt i en verden fyldt med døde menneskeædere. Det er ‘The Walking Dead’ på coke… og twinkie!

Once Upon a Time in Hollywood – Premieredato: 25/7

Dette er Quentin Tarantino’ krimi-film, der tager afsæt i Charles Masons kult, der en August aften i 1969, slagtede et helt hus med folk, hvoraf en af dem var den gravide skuespillerinde Sharon Tate, som var gift med den polske instruktør Roman Polanski. Det er ikke et nemt emne at lave en film om, da mange pårørende stadig er i live. Men, det bliver interessant at se, hvordan Tarantino vil håndtere denne historie. Derudover så er filmen spækket med filmstjerne, såsom Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie og Al Pacino. Hvis dette ikke lyder interessant, ja så er der noget galt i knolden på dig!

Dette var første del, og i del 2, ja så kan der afsløres at Marvel og Disney har en stor andel af hvad man ser frem til. Hvad ser du frem til? Skrive endeligt nede i vores kommentarspor… bare rolig vi bider ikke, kun lidt!

Tags:


Om skribenten

Har været filmnørd siden jeg som 4½ årig lokkede min far ind og se den første af Tim Burtons Batman film... og så var jeg solgt til stang lakrids.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑