vi anbefaler

Skrevet den 9 juni, 2018 | af Rikke Ingemann Jensen

1

Film med telefoner som omdrejningspunkt

“What’s your favorite scary movie?” sådan lyder det berømte citat fra filmen “Scream” fra 1996, fra scenen hvor Casey bliver ringet op af morderen. Scream er ikke den eneste film, hvor telefonen har spillet en væsentlig rolle. I anledningen af premieren på “Den Skyldige” d. 14 juni, der ligesom Scream har en telefon i fokus, vil vi her nævne et par film med dette omdrejningspunkt.

Hvilke film med dette emne er jeres yndlings?

Scream (1996)

Som førnævnt er “Scream”. Filmen er en gyser af Wes Craven fra 1996. Da Casey bliver dræbt i sit hjem, føler hele den lille by sig utryg. Hovedpersonen Sidney begynder at modtage opkald fra den såkaldte Ghostface, Caseys morder og det bliver en kamp for overlevelse. Gyseren har Drew Barrymore, Neve Campbell og Courteney Cox på rollelisten.

Woods Entertainment

Non-Stop (2014)

Denne thriller med Liam Neeson i hovedrollen har telefonen som omdrejningspunkt på lidt samme måde som Scream. Filmen handler om Bill Marks, der arbejder som air Marshall for USA, som er ude og flyve.  Midt i flyveturen får han en besked om, at han skal overføre 150 millioner, ellers vil personen bag beskeden dræbe en passager hvert 20. minut. Neeson er i kamp mod tiden, hvor alle passagerer er under mistanke. På  rollelisten udover Neeson er Lupita Nyong’o og Julianne Moore.

“Non-stop” kan lejes på ViaPlay og ses på HBO Nordic

Silver Pictures

The Call (2013)

Jordan Turner, der arbejder på alarmcentralen, modtager et opkald fra en ung pige, der fortæller, at hun er blevet kidnappet. Det er nu op til Jordan at redde hende, og som filmen skrider frem, finder man ud af mere og mere om kidnapperen. Denne thriller har Halle Berry og Abigail Breslin i hovedrollerne. På mange måder minder den om “Den Skyldige”, dog er de udført helt forskelligt.

“The Call” kan ses på Netflix

TriStar Pictures

Tags: , ,


Om skribenten

20-årig medievidenskabsstuderende der elsker film og tv-serier. Har en stor forkærlighed for John Hughes film og alt med Leonardo Dicaprio.One Response to Film med telefoner som omdrejningspunkt

  1. Sarah Genevey says:

    Fed artikel! En film med telefonen som omdrejningspunkt, som jeg selv godt kan lide, er ‘Buried’ med Ryan Reynolds – han spiller en mand, der vågner op låst inde i en kiste flere meter under jorden. Han er blevet udstyret med én ting: en telefon. Hele filmen igennem befinder vi os nede i kisten med ham og følger hans desperate telefonsamtaler, der skal hjælpe ham ud. En super spændende og sindsygt ubehagelig film!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑