thriller 99 Homes

Skrevet den 5 november, 2015 | af Maria-Louise Madsen

0

Filmanmeldelse: ’99 Homes’

Det gik hårdt ud over mange Amerikanere da finanskrisen tog sit indtog i 2007. Specielt middelklassen blev ramt, mange mennesker stod pludselig uden tag over hovedet. ’99 Homes’ er baseret på virkelige hændelser, og fortæller historien om en familie, der må tage alle metoder i brug for at overleve.

99 Homes

Det er ikke altid at hårdt arbejde betaler sig.. Dette lærer Dennis Nash på den hårde måde, da han bliver smidt på gaden af den fængslende ejendomsspekulant Rick Carver, og må forlade sit elskede barndomshjem sammen med hans mor og søn. Alting virker uoverskueligt og de må flytte ind på et usselt motel, men pludselig opstår der en stor mulighed for Dennis. Dennis er desperat og siger derfor ja til at arbejde for Carver, som ellers lige havde ødelagt hele Dennis’ tilværelse. Dennis lander nu i spil om morale, samvittighed og jo længere han når i spillet jo mere mister han.

’99 Homes’ er en rigtig medrivende Thriller. Man lever sig ind i alles situationer og jeg tænkte ofte igennem hele filmen “hvad ville jeg have gjort”. Den sætter spørgsmålstegn ved ens morale og Dennis bliver pludselig til alt hvad han bandede langt væk. Morale er godt, dobbelt morale er dobbelt så godt som man siger. Det er i den grad det mantra, som Dennis kommer til at leve efter. Historien er som sådan meget fin, den har nogle huller hvor man bliver sådan lidt træt og tænker om der ikke snart sker noget nyt. Det er synd, fordi jeg tror at der er for eksempel, er mange amerikaner som kan sætte sig ind i hele situationen, med at blive smidt på døren af en ejendomsspekulant.

99 Homes

Michael Shannon som spiller Rick Carver er stereotypen på hvordan en hardcore Amerikansk ejendomsspekulant ser ud og opfører sig. Han er hightech med sin e-smøg, altid vel friseret og stilet klædt på. Han viser aldrig nogle følelser og ser helst heller ikke folk i øjnene. Michael Shannon gør det rigtig godt ,fordi han er overbevisende, jeg fik sådan et had elsker forhold til ham. Han er en kæmpe idiot, men netop derfor holder man også lidt af ham, fordi han holder sin rolle så godt.

Til gengæld var Andrew Garfield ikke specielt overbevisende. Blev faktisk lidt irriteret på ham. Ikke fordi han ikke leverede et godt skuespil, for det gjorde han. Man kunne sagtens føle med ham og få medlidenhed, men så snart han åbnede munden stod jeg af. Hans rolle var middelklasse Amerikaner. Sådan en der er stolt af sit land og snakker lidt med næsen. Det var bare som om, at han forsøgte lidt for ivrigt på at få en ærkeamerikansk nærmest bondet accent og det ødelagde hans troværdighed. Det er ærgerligt, for jeg kunne faktisk godt lide ham i rollen som Peter Parker i ‘Amazing Spiderman’.

99 Homes

Visuelt er ’99 Homes’ meget klassisk thriller. Mange nærbilleder af hovedpersoner, så vi er helt sikker på man får deres reaktioner og følelser. Der var ikke noget visuelt som fik mig op og ringe. Det en fin film fordi det visuelle bare fungere som det skal. Til gengæld var musikken fængende og dramatisk og den understregede virkelig filmens pointer. Der var nærmest underlægningsmusik igennem hele ’99 Homes’’ og det var fedt, fordi den fadede ud og ind når agendaen i filmen skiftede.

Filmanmeldelse: ’99 Homes’ Maria-Louise Madsen

'99 Homes' premierer d. 5/11-15

Historien
Skuespillet
Visuelt
Musik og Lydbillede

Kort fortalt: '99 Homes' er en rigtig medrivende Thriller. Man lever sig ind i alles situationer og jeg tænkte ofte igennem hele filmen "hvad ville jeg have gjort". Den sætter spørgsmålstegn ved ens morale.

3


User Rating: 0 (0 vurderinger)

Tags: , , , , , ,


Om skribenten

Filmelsker der holder utroligt meget af film om eventyr og historiske perioder. Altid begejstret for alt hvad Thomas Vinterberg rør ved.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑