romantisk

Skrevet den 10 oktober, 2013 | af Tia-Maria Frank

0

Filmanmeldelse: About Time

”Love Actually” instruktør Richard Curtis er tilbage med ‘About Time’ – en ny sukkersød komedie af den genre, som han mestrer bedst. Denne gang har han kastet sig ud i en anderledes måde at anskue kærligheden. Hvis du fik mulighed for at rejse tilbage i tiden til et hvilket som helst tidspunkt i dit liv, ville du så gøre noget anderledes?

Historie

‘About Time’ handler om Tim (Domhnall Gleeson), en 21-årig ung jurastudent, typisk kikset og som ikke har det store held, når det kommer til det med pigerne. Efter endnu et af familiens nytårsselskaber bliver Tim kaldt ind til en samtale med sin far (Bill Nighy). Her får Tim afsløret familiens store hemmelighed, nemlig at alle de mandlige medlemmer er i stand til at rejse tilbage i tiden. Alt hvad de skal gøre, er at stille sig i et mørkt rum med knyttede næver og ønske sig tilbage til et hvilket som helst sted i deres liv. For Tim kommer tidsrejserne altid til at handle om kærlighed. Selvom Tims usædvanlige evner måske hjælper ham med at finde kærligheden, så går det op for ham, at der også er begrænsninger på rejserne i tid.
Livet er en gave, som vi alle rejser igennem. Og da vi i virkelighedens verden ikke kan skrue tiden tilbage, så er det bare om at nyde tiden og bruge den, mens den stadig er der.

About Time

Skuespil

Domhnall Gleeson i rollen som Tim gør det fremragende. Han formår at give sympati til karakteren og man sidder nærmest og hepper på, at han vil finde kærligheden uden at lave for meget rav i den med tidsrejserne.

Rachel McAdams gør det som sædvanligt godt i roller som den søde, bedårende nabo-pige og hun passer da også ualmindeligt godt ind i denne film, men mere kredit behøver man heller ikke tildele hendes karakter.

About Time

Bill Nighy, som Tim’s far, er et friskt pust, som man ville ønske var endnu mere med i filmen. Men han gør det godt som den belærende far, der prøver at vise Tim, hvad i livet, der er vigtigt – nemlig at tilbringe tid med sin familie.

About Time

Tom Hollander i rollen som Harry er med til at højne denne films niveau. Uden hans små stikpiller til Tim, eller hans generelle sure opstød, ville filmen være temmelig tør.

Visuelt

‘About Time’ foregår for det meste i London. Enkelte scener er optaget i flotte, idylliske, britiske landskaber, men da filmen handler om Tim og hans travle hverdag i London, er det visuelle element ikke noget, der påvirker filmen synderligt.

Musik

En ting, som jeg bed særligt mærke til i filmen, var den gode musik. Ikke fordi at musikken spiller en stor rolle i filmen, men den musik der bliver brugt, passer ufattelig godt ind i forskellige kontekster i filmen. Et sted i filmen snakker Tims far om den musik, han gerne vil have afspillet til hans begravelse. I baggrunden kører Nick Caves “Into My Arms”, som netop er den sang Bill Nighy gerne vil have afspillet. Et godt virkemiddel til denne film.

Filmanmeldelse: About Time Tia-Maria Frank

About Time - premiere den 10. oktober 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: 'About Time' er en sukkersød romantisk komedie, som vil falde i mange pigers smag, inklusiv mig selv. Kan du lide Richard Curtis film, så bliver du med garanti underholdt!

3


Tags:


Om skribenten

er en sucker for romantiske film og komedierSkriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑