Fantastisk ensemble i 'American Hustle'!

Filmanmeldelse: American Hustle - Filmpuls


drama Læs anmeldelsen af 'American Hustle'. På rollelisten har vi stjernerne Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper og Jennifer Lawrence.

Skrevet den 23 januar, 2014 | af Jeppe Andersen

0

Filmanmeldelse: American Hustle

Fantastisk ensemble i ‘American Hustle’!

Instruktøren David O. Russell har bragt klasseskuespillere sammen fra hans to forrige film, nemlig Christian Bale og Amy Adams fra ‘The Fighter’ og Bradley Cooper, Jennifer Lawrence og Robert De Niro (meget lille rolle dog) fra ‘Silver Linings Playbook’. Fantastisk ensemble!

Historie

‘American Hustle’ starter med at fortælle, at filmen er baseret løst på virkelige hændelser – og referencen er FBI-undercoveroperationen “Abscam” fra sidst 70’erne og start 80’erne, der skulle afsløre svindel og i sidste ende politisk korruption. Under operationen samarbejdede FBI med bondefangeren Mel Weinberg, som spilles af Christian Bale under navnet Irving Rosenfeld.

Christian Bale og Amy Adams er hovedpersonerne i filmen 'American Hustle'. Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk.

Irving Rosenfeld (Christian Bale) og hans elskerinde Sydney Prosser (Amy Adams) lever af at hustle folk, men pludselig bliver de fanget af FBI agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper), som selv har store drømme om sin karriere, og derfor tvinger han Irving og Sydney til at samarbejde med FBI og fælde større fisk. Det fører dem pludselig ind i en verden med korrupte politikere og mafiaen, som er en helt anden liga end Irving og Sydney er vant til – the stakes are high.

Historien er velskrevet og godt skruet sammen, hvor der er meget fokus på karaktererne og deres kamp for “overlevelse”. Til tider får vi også karakterenes tanker og beskrivelser/forklaringer i “voice-over” style. Instruktøren David O. Russell kalder ligefrem ‘American Hustle’ for en kærligehedsfilm fremfor en kupfilm eller svindlerkomedie, som jeg sagtens kan følge ham i!

Skuespil

Christian Bale har fået en transformation til at blive lettere småfed som Irving Rosenfeld i filmen 'American Hustle'. Læs anmeldelsen nu.

Christian Bale spiller charmøren Ivring Rosenfeld, der lever af at hustle andre mennesker; hvis styrke er at læse og forstå folk og derefter sælge deres drømme. De har lavet Irving Rosenfeld småfed med det lede hentehår, hvilket er et sjovt element i filmen. Bale formår også at udnytte sit udseende i sin præstation, og så er det fedt/sjovt at se Bale med det udseende. Trods Irving Rosenfeld er en big time hustler, så formår Christian Bale at indskyde samvittighed/moral og kærlighed ind i karakteren, hvilket er med til at give karakteren mere dybe.

Amy Adams der har vundet Golden Globe for bedste skuespillerinde og nomineret til en Oscar for rollen Sydney Prosser i filmen 'American Hustle'. Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk

Filmens helt klare stjerne og lyspunkt er Amy Adams! Sydney Prosser (Amy Adams) er en fighter og ved hvordan, man skal overleve; så hun kan spille spillet, fordi hun er kvik. Amy Adams tilfører karakteren flere lag, hvor det kræves at være sexede med en vis charme, når Sydney skal hustle sine kunder; og samtidig udstråle en beslutsomhed og intelligens der gør, at hun ved, hvordan man overlever. Men samtidig formår Amy Adams også at tilføre sårbarhed, som vises i glimt under hele filmen, hvilket giver en ekstra dimension til Sydney Prosser.

Bradley Cooper har permanent i filmen 'American Hustle', hvor han spiller FBI agenten DiMaso. Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk

FBI agenten Richie DiMaso (Bradley Cooper) står for retfærdighed og stræber efter en stor karriere hos bureauet. DiMaso er beslutsom og meget ivrig (som nok bliver hans akillessene) efter at få ram på så mange svindlere som muligt. Når han stifter bekendskab med Irving og Sydney, åbner der sig en ny verden for ham, og han bliver lidt forblændet af det liv, som de to lever. Cooper spiller godt som den lidt uerfaren, manisk og hovmodig FBI agent, der er meget ivrig for at buste bad guys. Bradley Cooper giver DiMaso sjæl, og tilføjer en lettere sjov/komisk karakteristika til karakteren.

Jennifer Lawrence spiller Rosalyn i 'American Hustle', som er en hjemmegående husmor, der bor i forstaderne. Læs anmeldelsen her på filmpuls.dk

Smukke og unge Jennifer Lawrence spiller Irving Rosenfelds hjemmegående kone Rosalyn, som passer deres fælles søn (Irving har adopteret hendes søn). Lawrence er stylet rigtig godt, og hun er ganske enkelt meget troværdig som en forstadskone, der lever i sin egen lille verden. Det er hovedsageligt Jennifer Lawrence og Bradley Cooper, der står for de underholdende indspark i ‘American Hustle’.

Jeremy Renner spiller borgmesteren Carmine Polito, som prøver at få New Jersey på fode ved at skabe arbejdspladser, og han vil gøre alt – ja alt – for sine borgere! Jeremy Renner er nok mest kendt som en badass fra action genren, så det er dejligt at se ham spille på nogen af de andre tangenter, hvilket han gør rigtig godt.

Visuelt

Stilmæssigt er 'American Hustle' er super flot film, der portrætterer 70'er stilen på bedste vis. 'American Hustle' er en flot visuel film, der går hele vejen for at vise en troværdig billedeside. Interiøret og rekvisitterne er tænkt ned til mindste detajle. Læs filmenanmeldelsen her på filmpuls.dk

‘American Hustle’ forgår i 70’erne og start 80’erne, hvilket David O. Russell får genskabt rigtig fint. Det gælder sig lige fra alle kostumer og de forskellige kulisser som fx Irvings og Sydneys kontor (billede for oven), Rosalyns kitschede forstadshjem, Sydney Prossers sofistikerede East Side lejlighed, Richies lejlighed i Brooklyn og borgmesteren Carmine Politos hus i Camden. Der er tænkt over alt, lige fra interiør, karakterernes hår style og rekvisitter; der skaber et komplet og stilsikkert 70’er/80’er look and feeling.

Musik og lydbillede

Med det stilsikre 70’er/start 80’er look i filmen akkompagnerer Russell det med tidens jazz, blues og disco, hvilket fuldfører helhedsindtrykket af filmen. Musikken spiller sågar en rolle i en scene med Jennifer Lawrence, hvor hun skråler til nummeret ‘Live and Let Die’, hvilket er meget upassende i forhold til situationen, hvilket selvfølgelig gør det endnu sjovere 🙂

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on TumblrShare on RedditEmail this to someone
Filmanmeldelse: American Hustle Jeppe Andersen

American Hustle - premiere d. 23. januar 2014.

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede

Kort fortalt: 'American Hustle' har et fantastisk ensemble af skuespillere, som igen beviser, hvorfor de bliver anset som nogen af tidens bedste skuespillere. 'American Hustle' er underholdende, der følger en velskrevet historie fyldt med særdeles gode præstationer fra stjernecastet.

5.5


User Rating: 2.5 (1 vurderinger)

Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

Historien er altid vigtig, Nolan, Tarantino og David Fincher er fantastiske og så er verdens sjoveste film Dum & Dummere.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑