dvd / blu-ray TheMonumentsMen

Skrevet den 2 august, 2014 | af Karen Sandal Fothergill

0

Filmanmeldelse: Monumenternes Mænd

Under 2. Verdenskrig var der en gruppe mænd og kvinder, som satte livet på spil for at redde uvurderlige kunstskatte og mesterværk fra nazisterne,, at kommende generationer også kunne nyde synet af ’Madonna med barn’ og andre uvurderlige kunstskatte og mesterværk. De blev kaldt ’Monumenternes Mænd’.

Med ’Monumenterns Mænd’ har George Clooney samlet talentfulde og karismatiske skuespillere. John Goodman, Bill Murray og Bob Balaban løfter helt klart en historie, der ellers ville kunne lulle en i søvn. For jeg må være ærlig, det er ikke en videre fængende handling, den falder ud på det ene sidespor efter det andet, og lider af at dele de 7 mænd op i mindre grupper og deres individuelle mål rammer ikke rent ind. Det eneste vi som sådan lærer om ’Monumenternes Mænd’ er, at de sætter kunst højere end deres eget liv. Filmen balancerer mellem komedie og drama, og til tider bringer filmen minder frem om vores egne ’Soldaterkammerater’, både underholdningsmæssigt og lydmæssigt.

Jeg så Monumenternes Mænd i biografen, da den udkom. Sjovt nok, syntes jeg faktisk bedre om den, da jeg så genså den på BD. Du kan rolig sætte filmen på en regnvejrsdag – nyd nu solen, mens den er her.

Extra materiale

Der er en del guf på denne BD udover de obligatoriske slette scener: Der er blandt andet interviews med de rigtige ’Monumenternes Mænd’ og lidt mere om Rose Valland, som Cate Blanchetts karakter er baseret på. Der er også materiale om hele processen med filmen.

 

Filmanmeldelse: Monumenternes Mænd Karen Sandal Fothergill

Monumenternes Mænd - DVD/Blu-ray udgivelse d. 10. juli 2014

Sofa-faktor
Extra materiale

Kort fortalt:     Se ’Monumenternes Mænd’ hvis du gerne vil underholdes og se, hvordan en amerikansk version af ’Soldaterkammeraterne’ ser ud. Men hvis du er historie-interesseret, må vi så anbefale, at du ser dokumentaren om de virkelig ’Monumenternes Mænd’? Og hvis du er ude efter krig og action, så skal du nok også vælge en anden film.

4


Tags: , , , , , , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑