dvd / blu-ray Broken City

Skrevet den 27 november, 2013 | af Karen Sandal Fothergill

0

Filmanmeldelse: Broken City

’Broken City’ er Allen Hughes første projekt på egen hånd. Normalt plejer han at have selskab af hans bror Albert Hughes, og sammen har de blandt andet lavet hittet ’Menance II Society’, men siden da har ingen af deres film været helt oppe at ringe, og Allen formår det heller ikke med ’Broken City’. Skylden ligger dog også hos debutantforfatteren Brian Tucker, der leverer et meget klicheagtigt og ujævnt manuskript.

Historie

Billy Taggart er en politibetjent i New York, der må se hele hans karriere løbe ud i sandet, da han skyder en mand under de forkerte omstændigheder.
Syv år senere arbejder han som privatdetektiv med den ene balde hængende i vandskorpen. Da borgmesteren ønsker at hyre ham til et velbetalt job, er det et tilbud, som han ikke kan sige nej til. Det ligner en simpel opgave: Find ud af hvem borgmesterens kone har en affære med og skaf beviser.
Men før Taggart får set sig om, er der skuddramaer, biljagter og en lurerende skandale, der kan komme til at ryste New Yorks politiske scene.

Broken City Crowe Wahlberg

Selve historien er der ikke noget nyt i. Korrupte politiker og aftaler under bordet, misforståelser, folk med skjule agendaer og en ”helt”, der nu søger at gøre bod på sine gerninger.’Broken City’ er en film, der så gerne vil, men som bare aldrig når derhen. Den er forudsigelig og med lidt for mange småhistorier, som kun kradser overfladen af, hvad den her film kunne være blevet til. ’Broken City’ egner sig til en regnfuld aften, hvor du keder dig og ikke har andet at give dig til.

Skuespil

Vi har set meget bedre skuespil fra de folk, der er med i den her film, men igen vil jeg mene, at det er manuskriptet, der fejler. Mark Wahlberg spiller samme rolle, som vi er vant til fra hans side. Og det er ikke ment som noget negativt. Jeg kan rigtig godt lide Wahlberg og han er da også en af de bedste ting ved ’Broken City’, men der er stadig noget auto-pilot over hans rolle her.

Broken City Zeta Jones Crowe
Russell Crowe gør det hæderligt, som borgmester Hostetler, selvom han til tider går lidt overbord med rollen. Catherine Zeta Jones har været en skarpere skuespiller, og hun virker ”off” i den her film, som om hun ikke rigtig kan finde sig tilrette i rollen.

Visuelt

Visuelt er den ikke noget vidunder, men den lever op til de forventninger, man har til denne genre.
Broken City Mark Wahlberg
Gritty og meget mørk. Hughes forstår dog at få det visuelle til at underbygge stemningen, så man nogle gange glemmer, at filmen ikke har meget at byde på.

Musik og lydbillede

Der er ikke noget videre nævneværdigt i forhold til musik og lydbillede.

Ekstra materiale

DVDen byder på standarden med ’deleted scenes’. Men som ofte er det ikke scener, som du vil græde snot over ikke er blevet inkluderet i den endelige film. Udover ‘deleted scenes’ er der også en kort feature ’Putting it all together’ om, hvordan hele filmen er blevet sammensat. Hvilket jo er interessant nok, for så kan du lidt se, hvor det hele er gået galt eller i hvert fald få lidt indsigt i, hvorfor Hughes og Tucker har valgt den retning, de har.

Filmanmeldelse: Broken City Karen Sandal Fothergill

Broken City - DVD/Blu-Ray udgivelse den 10. oktober 2013

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik og lydbillede
Ekstra materiale

Kort fortalt: 'Broken City' er lidt for klicheagtig og har gang i for mange ting på en gang, hvilket går ud over flowet i historien og skuespillernes præstationer. Ekstra materialet er ikke noget at råbe hurra for.

1.7


Tags: , , , ,


Om skribenten

er filmentusiast med en meget bred filmsmag, men har en særlig svaghed for gys og animationsfilm.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑