comic book Captain America: The Winter Soldier Chris Evans scarlett johansson, Samuel L. Jackson. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk

Skrevet den 26 marts, 2014 | af Line F. Svare

0

Filmanmeldelse: Captain America: The Winter Soldier

Captain America 2 er langt bedre end den forrige, og indeholder masse spænding og fede kampscener.

Jeg er ikke altid så glad for superheltefilm, har ofte svært ved at tage dem seriøse. Jeg er dog ikke helt tabt, for jeg elsker Iron Man (1’eren og 3’eren!) og er fuldstændig vild med The Avengers. På trods af det, var jeg virkelig (virkelig) ikke glad for den første Captain America film, og havde derfor ikke høje forventninger til den nye film, som jeg troede ville følge den forrige og blive endnu en kvalmende amerikanskelskende-kliché. Jeg blev virkelig positivt overrasket.

Captain America: The Winter Soldier  Chris Evans scarlett johansson. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk

Historie

Steve Rogers (Chris Evans), altså Captain America, lever nu efter begivenhederne i The Avengers og prøver stadig at vænne sig til den moderne og anderledes verden. Han står i en identitetskrise og kan ikke helt forlig sig med den måde S.H.I.E.L.D, som han arbejder for, styres på.
En S.H.I.E.L.D kollega angribes, og pludselig er Captain America på flugt med Black Widow (Scarlett Johansson), og det er ikke til at vide hvem man kan stole på. Imens er verdens frihed truet (meget amerikansk!) og de prøver at bekæmpe denne trussel, som også indebærer en mere konkret trussel, nemlig The Winter Soldier. Udover Black Widow får Captain America hjælp fra en ny karakter, nemlig the Falcon (Anthony Mackie), og også karakterer som Nick Fury (Samuel L. Jackson) og Agent Maria Hill (Cobie Smulders) dukker op i filmen.

Marvels filmrække om The Avengers-superheltene startede med den første Iron Man-film tilbage i 2008, og der er lige siden blevet vævet et stort billede, hvor hver film er ét kapitel i ét stort univers. Det betyder, at alt hænger sammen, og at man i forvejen kender universet og karakterne – og vi skal derved ikke starte forfra ved hver film. Det giver meget mere plads og udvikling i historien, og gør også, at man meget lettere holdes fast af filmen, for man har så meget baggrundsviden allerede.
Det giver også mulighed for at lave en masse fede referencer, til andre film og andre karakterer.

Captain America: The Winter Soldier, Sebastian Stan . Læs anmeldelsen på filmpuls.dk

Handlingen i ’Captain America: The Winter Soldier’ føles original, især i detaljerne, og jeg elsker den måde, den skaber ændringer i hele Marvel-universet.
Filmen er fyldt med spænding hele vejen igennem, og man bliver virkelig revet med. Der er også mange wow-øjeblikke og filmen er fyldt med overraskelser.
Størstedelen af kampscenerne er virkelig fede og intense, man sidder helt ude på kanten af stolen og holder vejret.

The Winter Soldier er størstedelen af tiden en ukendt stærk og 100% hensynsløs fjende. Han er intens, uden følelser og virkelig uhyggelig – en fantastisk skurk, som virkelig skræmte mig. Jeg synes ofte der er tendens til, at skurkene er lidt latterlige og kiksede, men ham her er virkelig mørk og uhyggelig, på niveau med skurkene i Christopher Nolans Batman-trilogi.

Humoren i filmen er ikke altid helt i top, der er et par replikker, som er lidt for meget og anstrengte, men samtidig er der også nogle ret fede bemærkninger. Mængden af patriotiske taler om frihed og anstrengende one-liners er heldigvis også på et minimum – og dem der er, må man bare leve med, når det jo er en Captain America film.

Captain America: The Winter Soldier, Chris Evans. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk

Skuespil

Det ikke altid at det føles som om, at Chris Evans er helt i top. Det fungerer ikke altid så godt i de følelsesmæssige scener, og er ikke helt overbevisende. Scarlett Johansson er heller ikke helt i topform. Men måske er det også bare karakterne og kliché replikkerne, som nogle gange(!) ikke føles helt troværdige. Der er ikke rigtig nogle skuespillere som brænder helt igennem – alle gør det fint nok og på standard-niveau. Skuespillet er ikke noget som ødelægger eller påvirker filmen særlig meget.

Visuelt

Filmen er i 3D, og jeg er normalt en virkelig stor modstander af 3D, men der var nogle virkelig fede detaljer, og det er lige før, at jeg ikke vil direkte fraråde, at man ser den i 3D.

Der var en del ret flot billedopbygning, som man kan se der er blevet tænkt over. Filmen er rigtig flot visuelt og 1000 gange bedre end den første Captain America – dejligt de har fået sig nogle flere penge, så vi ikke behøver at se på det forfærdeligt dårlige green screen.

Captain America: The Winter Soldier, Chris Evans, Robert Redford. Læs anmeldelsen på filmpuls.dk

Musik og lydbillede

Der er noget ret flot filmmusik, som virkelig sætter en stemning. Specielt musikken under en af kampscenerne mellem The Winter Soldier og Captain America er fantastisk. Musikken er her dyb og meget intens, og skaber virkelig stor spænding og uhygge, den påvirker en og skaber hele scenens stemning. Der er også tidspunkter hvor musikken er lidt for dramatisk, især når Steve Rogers samtidig kommer med en tale om frihed, så bliver det hele altså lidt for meget. Overordnet er musikken dog en meget vigtig del af filmen og giver en meget positiv effekt.

Filmanmeldelse: Captain America: The Winter Soldier Line F. Svare

Captain America: The Winter Soldier - premiere 26. marts 2014

Historie
Skuespil
Visuelt
Musik

Kort fortalt: 'Captain America: The Winter Soldier' er lysår foran den første film. Plottet er super spændende og man føler sig revet med næsten fra start. Kampscenerne er virkelig fede og skurken er enormt skræmmende. Musikken og det visuelle er som det skal være - klart en af Marvels bedste superhelte film.

4


User Rating: 3.5 (1 vurderinger)

Tags: , , ,


Om skribenten

Specielt glad for fantasy universer og visuelt flotte film. Forventer at en film har et dragende plot eller karakterer som gør mig nysgerrig. Har en hel speciel og uforpligtende kærlighed til Baz Luhrmann, selv når han laver dårlige film.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilbage til toppen ↑